На Волині відкрито провадження щодо зловмисників, які стежили за громадянами і перешкоджали журналістам

На Волині відкрито провадження щодо зловмисників, які стежили за громадянами і перешкоджали журналістам

9 Серпня 2017
1182

На Волині відкрито провадження щодо зловмисників, які стежили за громадянами і перешкоджали журналістам

1182
У Луцьку зафіксовано кілька випадків, коли представники близького до голови облради Ігоря Палиці громадського формування «Варта порядку» заважали журналістам потрапити в облраду
На Волині відкрито провадження щодо зловмисників, які стежили за громадянами і перешкоджали журналістам
На Волині відкрито провадження щодо зловмисників, які стежили за громадянами і перешкоджали журналістам

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили організовану групу, яка, прикриваючись одним з громадських формувань Волині «Варта порядку», здійснювала несанкціоноване прослуховування та знімання інформації.

Про це повідомляє Інститут масової інформації з посиланням на сайт СБУ

Встановлено, що зловмисники, використовуючи спеціальні технічні засоби, отримували інформацію та здійснювали візуальне спостереження за громадянами, серед яких були посадовці різних відомств. Інформацію учасники групи використовували в особистих та комерційних цілях.

Оперативники спецслужби задокументували, що спецобладнання було ввезено в Україну контрабандно.

Під час обшуків у офісних приміщеннях, житлових будинках та автомобілях п’ятьох фігурантів справи слідчі СБУ вилучили спеціальні засоби негласного отримання інформації, карти пам’яті із фотографіями,  зброю різних калібрів, набої до неї, гранати Ф-1 та протипіхотні міни.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 201 та ч. 2 ст. 359 Кримінального кодексу України.

Під час досудового слідства до спецслужби також звернулися мешканці Луцька із заявами про незаконне приховане стеження за ними представниками цієї групи. За цими фактами розпочато кримінальні провадження за ст. 182 Кримінального кодексу України.

Як повідомляв ІМІ, 10 травня 2017 року луцька журналістка Аріна Крапка (Ірина Мусій) подала судовий позов до Волинського окружного адміністративного суду на благодійний фонд голови облради Ігоря Палиці «Тільки разом» через ненадання інформації на запит щодо звітів про надходження та витрати коштів фонду з 2014 року. Перед тим журналістка просила у благодійного фонду надати інформацію про те, скільки коштів виділяє фонд Палиці на фінансування громадського формування «Варта порядку». У відповіді було відмовлено.

«За моєю інформацією та інформацією з моїх джерел у поліції, деякі члени цього громадського формування причетні до певних правопорушень на території Волині та за її межами. Якщо це приватний фонд олігарха Ігоря Палиці і його приватне громадське формування, то це може мати неабиякі небезпечні наслідки для такої багатої на надра, ресурси області. Поки не відкриватиму завісу, про що я готую публікацію. Чекаю судових засідань», – зазначала журналістка.

Як раніше повідомляв «Детектор Медіа», 14 липня 2016 року у Луцьку журналістку інтернет-видання «Волинське агентство розслідувань» Василину Боруцьку та головну редакторку видання «Відомості.UA» люди в цивільному не пускали в сесійну залу Волинської обласної ради. Журналісти визначили, що кремезні молодики є представниками громадського формування «Варта порядку», створеного Ігорем Палицею.

19 вересня 2016 року у Луцьку представники громадського формування «Варта порядку» знову перешкоджали журналістам, коли ті хотіли потрапити до голови Волинської облради Ігоря Палиці.

Сам голова Волинської обласної ради пояснював спроби налагодити пропускну систему до приміщення облради на сесійні засідання бажанням створити безпечні умови для депутатів і журналістів. Коли група журналістів звернулася до Ігоря Палиці із запитанням, чому він не провів ще жодної прес-конференції від початку роботи, посадовець порадив журналістам звертатися до суду, аби добитися прес-конференції.

Фото: СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1182
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду