Поліція Чернігівщини порушила справу через погром редакції газети «Промінь»

Поліція Чернігівщини порушила справу через погром редакції газети «Промінь»

4 Вересня 2017
1296

Поліція Чернігівщини порушила справу через погром редакції газети «Промінь»

1296
Місцеві ЗМІ повідомляють, що офіс у Сновську, де розташована редакція «Променя», громлять далеко не вперше
Поліція Чернігівщини порушила справу через погром редакції газети «Промінь»
Поліція Чернігівщини порушила справу через погром редакції газети «Промінь»

За фактом чергового погрому приміщення редакції газети «Промінь» (місто Сновськ Чернігівської області) розпочато кримінальне провадження.

Про це повідомили представникові Інститут масової інформації в обласному управлінні поліції.     

Справу порушено за статтею 347-1 Кримінального кодексу (умисне знищення або пошкодження майна, що належить журналісту, його близьким родичам чи членам сім’ї, у зв’язку зі здійсненням журналістом законної професійної діяльності). Передбачене цією статтею покарання – штраф від п’ятдесяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років.

Розгромленим своє приміщення газетярі «Проміню» виявили 25 серпня. «Там усе нагадувало «кінець світу»: побиті вікна, кругом скло, серветки в крові, уламки розтрощених пляшок з-під горілки й інших напоїв, пожмаканий пластиковий посуд», – розповіли в редакції.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, офіс у Сновську, де розташована редакція «Променя», громлять уже далеко не вперше. Зазвичай трощать вікна та нівечать стіни. За однією з версій, тут орудують місцеві наркомани, які таким чином мстяться газеті за кілька публікацій щодо незаконного обігу наркотиків у райцентрі. За іншою – цього разу розважалась молодь, яка у стані алкогольного сп’яніння не змогла знайти кращого місця для святкування Дня Незалежності.

Як повідомляв «Детектор Медіа», у Дніпрі уночі 9 липня під час пожежі на літньому майданчику кафе ветеранів АТО Pizza Veteranо постраждала будівля, в якій розташована редакція видання «Дніпро вечірній». 

У повідомленні йдеться, що вогонь знищив дощенту літній майданчик кафе ветеранів АТО Pizza Veteranо і пошкодив фасад самої будівлі, в якій розташована і редакція видання. Оплавилася світлова вивіска, пошкоджений домофон.

Редакція видання нагадала, що влітку 2008 року вже пережила пожежу. Тоді загоряння виникло внаслідок короткого замикання в квартирі на першому поверсі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1296
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду