Редактор сайту «Волинь24» отримав смс-погрози від фігурантки критичних матеріалів

Редактор сайту «Волинь24» отримав смс-погрози від фігурантки критичних матеріалів

11 Липня 2017
2446

Редактор сайту «Волинь24» отримав смс-погрози від фігурантки критичних матеріалів

2446
Юрій Ричук звернувся до поліції
Редактор сайту «Волинь24» отримав смс-погрози від фігурантки критичних матеріалів
Редактор сайту «Волинь24» отримав смс-погрози від фігурантки критичних матеріалів

Редактор інтернет-видання «Волинь24» Юрій Ричук заявив, що після відмови зняти з сайту критичні  матеріали про «Луцьккондитер» отримав від власниці компанії Тетяни Польської смс-погрози. У зв’язку з цим Юрій Ричук подав до поліції заяву про злочин.

Про це повідомляє «Волинь24».

У коментарі представниці ІМІ у Волинській області Юрій Ричук зазначив, що чекає, коли дані занесуть у відомості до ЄРДР.

У заяві до поліції редактор вказав, з якими матеріалами пов’язує погрози. Зокрема на сайті «Волинь24» в червні були опубліковані два матеріали – «Гіркий присмак солодкої історії» і «Обережно: на «Луцьккондитері» орудують шахраї».

У цих матеріалах йшлося про історію підприємства «Луцьккондитер», починаючи з 2006 року, коли ВАТ «ВКФ «Луцьккондитер» придбала інвестиційна компанія «ПолАрт-Капітал», єдиною засновницею якої є Тетяна Польська.

23 червня до Юрія Ричука зателефонувала людина, яка представилася Тетяною Польською і на підвищених тонах та емоціях зажадала «зняти матеріали з сайту».

Редактор відмовився і запропонував опублікувати на сайті її точку зору без правок і скорочень, спростування чи звернутися до суду.

Того ж дня Юрій Ричук отримав sms-повідомлення з того ж номера. У повідомленнях, зокрема, йшлося: «Требую убрать гавно в мой адрес с сайта. Требую». А також «А то я тебя с твоїм пащенко (Володимир Пащенко – перший власник сайту – ред.) і его женой так отрекламирую, что мать родная не узнает».

Юрій Ричук вважає, що такі вислови є кримінально карними діями, передбаченими ст. 345-1 Кримінального кодексу України («Погроза або насильство щодо журналіста»), наголошує видання.

Як повідомляв «Детектор Медіа», у травні Кременчуцька поліція за фактом погроз на адресу журналістів та редактора «Кременчуцької газети» відкрили кримінальне провадження за статтею 345-1 Кримінального кодексу України (Погроза або насильство щодо журналіста). Редакція «Кременчуцької газети» заявила про телефонні погрози від невідомих з образливими висловами щодо висвітлення теми роботи кременчуцького відділення Полтавського патологоанатомічного бюро, а редактору газети Олегу Булашеву погрожували вбивством.

Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 3451 Кримінального кодексу України (Погроза або насильство щодо журналіста). Триває досудове розслідування.

Фото: exo.in.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2446
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду