Звільнену з полону бойовиків луганську блогерку обстежать київські лікарі

Звільнену з полону бойовиків луганську блогерку обстежать київські лікарі

31 Липня 2017
940

Звільнену з полону бойовиків луганську блогерку обстежать київські лікарі

940
Звільнена з полону бойовиків ОРЛО блогер Людмила Сурженко пройде обстеження в лікарні Державного управління справами у Києві
Звільнену з полону бойовиків луганську блогерку обстежать київські лікарі
Звільнену з полону бойовиків луганську блогерку обстежать київські лікарі

Про це на своїй сторінці у Facebook написала представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко.

За її словами, з Людмилою Сурженко зараз працюють лікарі і психологи Луганщини, а з наступного тижня за дорученням президента Петра Порошенка вона пройде обстеження в відомчій лікарні у Києві на вул.Верхній, де проходили реабілітацію інші звільнені.

«19 липня, коли представники ОРЛО брехали на гуманітарній мінській групі, що не володіють інформацією про долю жінки з вадами слуху ( листи з вимогою надати інформацію про іі долю були надіслані українською стороною відразу після зникнення Людмили), її в цей час утримували в так званому "МГБ ЛНР", чотири дні катували, пальці зажималися пасатижами, плоскогубцями, вона кілька днів перебувала в кайданах, руки й досі занімілі. Від пані Людмили вимагали надати код від мобільного телефону і зізнатися в "шпигунстві" і "диверсіях"», – написала вона.

Пані Геращенко повідомила, що луганчанку бойовики катували чотири дні, а потім ще два тижні незаконно утримували, аби зійшли сліди побоїв і катувань.

«Звільнення відбулося завдяки допомозі міжнародної спільноти, дипломати і ОБСЄ були поінформовані про зникнення людини з особливими потребами. 
Я впевнена, що до українських заручників нікого не допускають , аби приховати сліди катувань. І тактика одна й та сама – ОРДЛО ніколи "не знають" про заручників, "не володіють інформацією"...»,
– написала пані Геращенко.

Вона зауважила, що кількість цивільних заручників зростає, тож «дуже потрібна допомога міжнародної спільноти і більш жорстка позиція світу для звільнення всіх цивільних і військових, незаконно утримуваних українців».

Нагадаємо, заступник голови Луганської ОДА Юрій Клименко повідомив, що бойовики ОРЛО застосовували тортури проти української блогерки, луганчанки Людмили Сурженко, яку було звільнено з полону 29 липня.

На фото - Людмила Сурженко

Фото: "Корреспондент"

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
940
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду