detector.media
31.07.2017 10:35
Звільнену з полону бойовиків луганську блогерку обстежать київські лікарі
Звільнену з полону бойовиків луганську блогерку обстежать київські лікарі
Звільнена з полону бойовиків ОРЛО блогер Людмила Сурженко пройде обстеження в лікарні Державного управління справами у Києві

Про це на своїй сторінці у Facebook написала представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко.

За її словами, з Людмилою Сурженко зараз працюють лікарі і психологи Луганщини, а з наступного тижня за дорученням президента Петра Порошенка вона пройде обстеження в відомчій лікарні у Києві на вул.Верхній, де проходили реабілітацію інші звільнені.

«19 липня, коли представники ОРЛО брехали на гуманітарній мінській групі, що не володіють інформацією про долю жінки з вадами слуху ( листи з вимогою надати інформацію про іі долю були надіслані українською стороною відразу після зникнення Людмили), її в цей час утримували в так званому "МГБ ЛНР", чотири дні катували, пальці зажималися пасатижами, плоскогубцями, вона кілька днів перебувала в кайданах, руки й досі занімілі. Від пані Людмили вимагали надати код від мобільного телефону і зізнатися в "шпигунстві" і "диверсіях"», – написала вона.

Пані Геращенко повідомила, що луганчанку бойовики катували чотири дні, а потім ще два тижні незаконно утримували, аби зійшли сліди побоїв і катувань.

«Звільнення відбулося завдяки допомозі міжнародної спільноти, дипломати і ОБСЄ були поінформовані про зникнення людини з особливими потребами. 
Я впевнена, що до українських заручників нікого не допускають , аби приховати сліди катувань. І тактика одна й та сама – ОРДЛО ніколи "не знають" про заручників, "не володіють інформацією"...»,
– написала пані Геращенко.

Вона зауважила, що кількість цивільних заручників зростає, тож «дуже потрібна допомога міжнародної спільноти і більш жорстка позиція світу для звільнення всіх цивільних і військових, незаконно утримуваних українців».

Нагадаємо, заступник голови Луганської ОДА Юрій Клименко повідомив, що бойовики ОРЛО застосовували тортури проти української блогерки, луганчанки Людмили Сурженко, яку було звільнено з полону 29 липня.

На фото - Людмила Сурженко

Фото: "Корреспондент"

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY