Екс-нардеп просить надати інформацію про зникнення журналіста Стаса Асєєва (Васіна) іноземним ЗМІ

Екс-нардеп просить надати інформацію про зникнення журналіста Стаса Асєєва (Васіна) іноземним ЗМІ

11 Червня 2017
1221

Екс-нардеп просить надати інформацію про зникнення журналіста Стаса Асєєва (Васіна) іноземним ЗМІ

1221
Колишній народний депутат Єгор Фірсов, який першим повідомив про зникнення на окупованій частині Донеччини українського журналіста, публіциста Станіслава Асєєва (псевдонім Станіслав Васін), просить допомоги у розповсюдженні інформації про затримання журналіста бойовиками «ДНР».
Екс-нардеп просить надати інформацію про зникнення журналіста Стаса Асєєва (Васіна) іноземним ЗМІ
Екс-нардеп просить надати інформацію про зникнення журналіста Стаса Асєєва (Васіна) іноземним ЗМІ

Про це він написав у своєму Facebook.

«Рідко прошу допомоги, але зараз обійтися без неї не можу. У цьому тексті загальна інформація про зникнення журналіста Станіслава Асєєва (Васіна). Прошу всіх хто може поширити цю інформацію серед іноземних ЗМІ та міжнародних організацій. Зараз дуже важливий розголос і особливо на міжнародному рівні», - написав Єгор Фірсов і надав посилання на згадувану публікацію англійською.

Раніше він зазначив, що для порятунку Стаса Асєєва зараз необхідна медійна підтримка і резонанс в зарубіжних ЗМІ - це може прискорити звільнення. «На окупованій території зв'язок з ОБСЄ, ООН та іншими міжнародними організаціями може підтримувати мама Стаса», - написав він.

Екс-нардеп також пояснив, звідки знає журналіста Станіслава Асєєва і чому пише про нього.

«Зі Стасом Асєєвим (його справжнє прізвище) ми знаємо один одного більше 10 років. Познайомилися ми в університеті ДонНТУ на факультеті філософії, де вчилися у відомого для багатьох з вас, Ігоря Козловського (теж бранця бойовиків). Зі Стасом ми підтримували стосунки після закінчення навчання. А після початку війни він приїжджав до мене в гості. І я трохи допомагав йому налагоджувати контакти зі ЗМІ», - зазначив Єгор Фірсов.

За його словами, Стас Асєєв усвідомлював ризик роботи на окупованій території.

«Стас незвичайна людина - він був кращим студентом нашого потоку і став одним з кращих журналістів, яких мені доводилося читати. Він цілком усвідомлював ризик роботи в "ДНР", і сміливо на нього йшов, розуміючи які можуть бути наслідки. Таких людей мало, тому ми повинні постаратися його витягнути, він цього точно заслуговує», - написав екс-нардеп.

Раніше Єгор Фірсов повідомив, за інформацією власних джерел, Стас Асєєв живий. «Зараз ми робимо все що тільки можливо, щоб Стаса включили в список з обміну як заручника», - зазначив колишній нардеп.

Нагадаємо, колишній депутат Єгор Фірсов на своїй сторінці у Facebook повідомив про зникнення у Донецьку журналіста, письменника Станіслава Васіна. Він також припустив, що його могли взяти в полон.

Станіслав Васін не виходив на зв’язок з колегами з проекту «Радіо Свобода» «Донбас.Реалії» з 2 червня. У редакції припустили, що журналіста могли взяти в полон бойовики «ДНР», а його сторінку у Facebook – зламали.

Згодом колишній народний депутат Єгор Фірсов повідомив, що Станіслав Васін останній раз він виходив на зв'язок із своєю матір’ю в обід 2-го червня, коли під'їжджав до Донецька. Він повини був приїхати до неї 3-го, але так і не приїхав. За словами екс-депутата, звернення до місцевої міліції та безпосередньо в МГБ нічого не дали.

Як повідомив Єгор Фірсов, 8 червня поліція відкрила провадження за фактом зникнення журналіста.

9 червня редакторка «Радіо "Донбас.Реалії"» (проект «Радіо Свобода») Тетяна Якубович заявила, що поки не вдалося отримати інформацію про можливе місце перебування українського журналіста Станіслава Васіна, який зник 2 червня в контрольованому бойовиками «ДНР» Донецьку.

Перший заступник головного редактора видання «Дзеркало тижня» (DT.UA) Сергій Рахманін повідомив, що Станіслав Васін – це псевдонім журналіста, публіциста, письменника Стаса Асєєва, якого, як повідомляє екс-депутат Єгор Фірсов, захопили у полон бойовики «ДНР». Журналіст підкреслює, що «ми обов'язково мусимо витягнути» Станіслава Асєєва з полону.

Редакторка «Радіо "Донбас.Реалії"» (проект «Радіо Свобода») Тетяна Якубович підтвердила повідомлення першого заступника головного редактора видання «Дзеркало тижня» (DT.UA) Сергія Рахманіна, що Станіслав Васін – це псевдонім журналіста, публіциста, письменника Стаса Асєєва, якого, як повідомляє екс-депутат Єгор Фірсов, захопили у полон бойовики «ДНР». Вона також заявила, що Станіслав Асєєв працював на окупованій території виключно як журналіст.

В Службі безпеки України повідомили, що поінформовані про зникнення 2 червня українського журналіста, публіциста Станіслава Асєєва, який жив в Донецьку з моменту окупації та писав для українських ЗМІ, і ведуть його пошуки.

На фото - Стас Асєєв

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1221
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду