Суд над кримським журналістом Семеною продовжиться 14 червня – адвокат

Суд над кримським журналістом Семеною продовжиться 14 червня – адвокат

5 Червня 2017
1121

Суд над кримським журналістом Семеною продовжиться 14 червня – адвокат

1121
Підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя в окупованому Криму продовжить розглядати справу кримського журналіста Миколи Семени 14 червня.
Суд над кримським журналістом Семеною продовжиться 14 червня – адвокат
Суд над кримським журналістом Семеною продовжиться 14 червня – адвокат

Про це повідомив «Крим.Реалії» адвокат журналіста Олексій Попков.  

За його словами, під час засідання суду у справі Миколи Семени 5 червня тривала рутинна робота, пов'язана з оголошенням письмових доказів.

«Як сказав представник державного обвинувачення, були оголошені остаточно документи: різні акти оглядів, довідки від оперативно-розшукових заходів, переклади документів. Наступне засідання призначене на 12 годину 14 червня», – сказав Олексій Попков.

Раніше адвокат українського журналіста Миколи Семени Еміль Курбедінов сказав, що сподівається на умовний термін для свого підзахисного в підконтрольному Росії суді в окупованому Криму. Зараз сторона захисту у справі готує матеріали для позову до Європейського суду з прав людини.

Нагадаємо, в квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу протии позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени за статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ». Після цього журналіста кілька годин допитували у ФСБ. Згодом його відпустили під підписку про невиїзд.  

20 січня 2017 року в окупованому Росією Криму журналісту Миколі Семені вручили обвинувальний висновок у справі про «сепаратизм». Згідно нього, кримський журналіст «підготував статтю під назвою “Блокада – необхідний перший крок до звільненняКриму”, в якій були виявлені заклики до порушення територіальної цілісності Росії».

Адвокат журналіста Еміль Курбедінов заявив, що здійснена ФСБ експертиза абсолютно необ'єктивна і не відповідає дійсності.

18 квітня відбулося чергове засідання у кримінальній справі Семени. На допит з'явився лише один свідок – Юлія Кожем'якіна, яка розповіла, що була понятою під час огляду сторінки інтернет-видання з матеріалом Миколи Семени. При цьому свідок не змогла відповісти на запитання адвокатів щодо обставин цього огляду публікації.

Міністерство закордонних справ України (МЗС) вимагає від Росії припинити переслідування журналістів в окупованому Криму.

На фото - Микола Семена

Фото: Аліна Смутко, «Крим.Реалії»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1121
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду