detector.media
05.06.2017 17:44
Суд над кримським журналістом Семеною продовжиться 14 червня – адвокат
Суд над кримським журналістом Семеною продовжиться 14 червня – адвокат
Підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя в окупованому Криму продовжить розглядати справу кримського журналіста Миколи Семени 14 червня.

Про це повідомив «Крим.Реалії» адвокат журналіста Олексій Попков.  

За його словами, під час засідання суду у справі Миколи Семени 5 червня тривала рутинна робота, пов'язана з оголошенням письмових доказів.

«Як сказав представник державного обвинувачення, були оголошені остаточно документи: різні акти оглядів, довідки від оперативно-розшукових заходів, переклади документів. Наступне засідання призначене на 12 годину 14 червня», – сказав Олексій Попков.

Раніше адвокат українського журналіста Миколи Семени Еміль Курбедінов сказав, що сподівається на умовний термін для свого підзахисного в підконтрольному Росії суді в окупованому Криму. Зараз сторона захисту у справі готує матеріали для позову до Європейського суду з прав людини.

Нагадаємо, в квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу протии позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени за статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ». Після цього журналіста кілька годин допитували у ФСБ. Згодом його відпустили під підписку про невиїзд.  

20 січня 2017 року в окупованому Росією Криму журналісту Миколі Семені вручили обвинувальний висновок у справі про «сепаратизм». Згідно нього, кримський журналіст «підготував статтю під назвою “Блокада – необхідний перший крок до звільненняКриму”, в якій були виявлені заклики до порушення територіальної цілісності Росії».

Адвокат журналіста Еміль Курбедінов заявив, що здійснена ФСБ експертиза абсолютно необ'єктивна і не відповідає дійсності.

18 квітня відбулося чергове засідання у кримінальній справі Семени. На допит з'явився лише один свідок – Юлія Кожем'якіна, яка розповіла, що була понятою під час огляду сторінки інтернет-видання з матеріалом Миколи Семени. При цьому свідок не змогла відповісти на запитання адвокатів щодо обставин цього огляду публікації.

Міністерство закордонних справ України (МЗС) вимагає від Росії припинити переслідування журналістів в окупованому Криму.

На фото - Микола Семена

Фото: Аліна Смутко, «Крим.Реалії»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY