Поліція зняла браслет з підозрюваного у вбивстві журналіста Веремія – Марія Томак

Поліція зняла браслет з підозрюваного у вбивстві журналіста Веремія – Марія Томак

13 Квітня 2017
1293

Поліція зняла браслет з підозрюваного у вбивстві журналіста Веремія – Марія Томак

1293
З Юрія Крисіна, підозрюваний у причетності до вбивства журналіста газети «Вести» В’ячеслава Веремія під час подій Революції гідності, зняли браслет
Поліція зняла браслет з підозрюваного у вбивстві журналіста Веремія – Марія Томак
Поліція зняла браслет з підозрюваного у вбивстві журналіста Веремія – Марія Томак

Про це повідомила правозахисниця Марія Томак у себе на сторінці Facebook.

«Якраз у цей момент, о 20.00, поліція Київської області знімає із Юрія Крисіна електронний браслет. Про це повідомляють наші джерела. Тепер підозрюваний в епізоді щодо вбивства Веремія, а також у стрілянині на АЗС у Києві, - вільна людина, – написала вона. – Черговий кульбіт, який дозволяє Крисіну уникнути СІЗО і будь-якого запобіжного заходу в принципі, відбувається завдяки судді Солом'янського райсуду Києва Олені Куровій».

Пані Томак нагадала, що «спершу суддя не призначила вчасно підготовче судове засідання, а далі безпідставно не провела його і не продовжила запобіжний захід для Крисіна, створивши таким чином правову невизначеність, і зрештою – всупереч вимозі Управління спецрозслідувань ГПУ – не повідомила ГУ НП в Київській області про те, що запобіжний захід Крисіна вважається автоматично продовженим».

Управління спецрозслідувань, за словами правозахисниці, обіцяють з боку прокуратури «жорстку реакцію», у зв'язку з «ознаками порушення суддею присяги»

Наступне засідання Солом'янського райсуду, на якому може бути розглянуте питання щодо продовження запобіжного заходу для Крисіна, відбудеться 28 квітня.

«До того часу Юрій Крисін має вдосталь часу і законне право кудись звалити. Не здивуюся, якщо так і станеться», – додала вона.

 

Нагадаємо, журналіста В'ячеслава Веремія було вбито в Києві в ніч проти 19 лютого 2014 року. Він зі своїм колегою поверталися з редакції додому на таксі. У центрі Києва на машину напали озброєні невідомі, витягли водія і пасажирів, почали їх бити залізними прутами, потім вистрелили у журналіста. В'ячеслав Веремій помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення. Вбивці журналіста досі не встановлені й не покарані.

Колишній спортсмен, уродженець Донбасу Юрій Крисін є одним з підозрюваних у нападі на В'ячеслава Веремія. 16 жовтня 2014 року підозрюваного у побитті та притягнутого до відповідальності за статею «Хуліганство» Юрія Крисіна суд відпустив з-під арешту. 

Пізніше стало відомо, що у  вбивстві журналіста підозрюється Джалал Алієв на прізвисько «Діма Дагестанець».

12 жовтня 2015 року Голосіївський райсуд Києва заарештував на два місяці Юрія Крисіна, але в іншій справі - перестрілці біля метро «Житомирська». Він був затриманий за підозрою у вимаганні данини з підприємців на автостанціях біля станції метро «Житомирська», на Центральному вокзалі і автовокзалі. В ході обшуку в його BMW виявили гранати, які експертиза визнала бойовими. Незважаючи на це, Юрій Крисін знову опинився на волі.

5 травня 2016 року Юрій Крисін, незважаючи на перебування під слідством у справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія, в складі організованої злочинної групи скоїв розбійний напад на автозаправку. На відеозаписі з камер спостереження видно, що  після побиття одного з охоронців він вистрелив йому в ногу з травматичного зброї.

16 серпня 2016 року Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб для Юрія Крисіна.

Юрію Крисіну, відомому в кримінальних колах під прізвиськом «Шафа», інкримінували хуліганство, вчинене групою осіб. Суд за клопотанням адвоката підсудного пройшов в закритому режимі.

У листопаді 2016 року Печерський райсуд Києва залишив Юрія Крисіна під вартою.

У грудні 2016 року стало відомо, що у Києві Апеляційний суд втретє звільнив з-під варти Юрія Крисіна.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1293
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду