Підозрюваний у справі вбивства журналіста Веремія залишився під вартою

Підозрюваний у справі вбивства журналіста Веремія залишився під вартою

29 Листопада 2016
1423
29 Листопада 2016
16:07

Підозрюваний у справі вбивства журналіста Веремія залишився під вартою

1423
Печерський райсуд Києва залишив під вартою Юрія Крисіна, який проходить підозрюваним у справі вбивства журналіста газети «Вести» В’ячеслава Веремія під час подій Євромайдану
Підозрюваний у справі вбивства журналіста Веремія залишився під вартою
Підозрюваний у справі вбивства журналіста Веремія залишився під вартою

Про це у Facebook повідомила координатор організації «Медійна ініціатива за права людини» Марія Томак.

Арешт продовжено до 28 січня 2017 року.

«Щойно суддя Печерського райсуду Києва Бортницька постановила залишити під вартою ще на два місяці (до 28 січня 2017 року) Юрія Крисіна, авторитета, відомого в кримінальних колах як Шкаф, який проходить по справі вбивства журналіста Веремія під час подій Майдану», – написала вона.

Пані Томак повідомила, що після епізоду з убивством Веремія в січні 2014 року Крисін був фігурантом двох кримінальних проваджень. В першому з них його було засуджено до 3 років позбавлення волі з іспитовим строком в один рік.

 «Але наразі він перебуває під вартою в рамках розслідування іншого провадження (ідеться про стрілянину на одній із АЗС Києва), в якому йому інкримінується хуліганка з використанням вогнепальної зброї - а саме ч. 4 ст. 296 КК України. У провадженні проходить один потерпілий, який, власне, і отримав поранення — це працівник заправки», – написала вона.

Спочатку Крисіна прокуратура підозрювала у співучасті в убивстві, але зараз йому інкримінують хуліганство.

Нагадаємо, журналіста В'ячеслава Веремія було вбито в Києві в ніч проти 19 лютого 2014 року. Він зі своїм колегою поверталися з редакції додому на таксі. У центрі Києва на машину напали озброєні невідомі, витягли водія і пасажирів, почали їх бити залізними прутами, потім вистрелили у журналіста. В'ячеслав Веремій помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення.

Вбивці журналіста досі не встановлені й не покарані.

Колишній спортсмен, уродженець Донбасу Юрій Крисін є одним з підозрюваних у нападі на журналіста В'ячеслава Веремія. 16 жовтня 2014 року підозрюваного у побитті та притягнутого до відповідальності за статею «Хуліганство» Юрія Крисіна суд відпустив з-під арешту. 16 серпня Печерський районний суд Києва обрав Крисіну запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Пізніше стало відомо, що у  вбивстві журналіста підозрюється Джалал Алієв на прізвисько «Діма Дагестанець».

12 жовтня 2015 року Голосіївський райсуд Києва заарештував на два місяці Юрія Крисіна, підозрюваного в причетності до вбивства В'ячеслава Веремія, але в іншій справі - перестрілці біля метро «Житомирська», що сталася 9 жовтня. Він був затриманий за підозрою у вимаганні данини з підприємців на автостанціях біля станції метро «Житомирська», на Центральному вокзалі і автовокзалі. В ході обшуку в його BMW виявили гранати, які експертиза визнала бойовими. Незважаючи на це, Юрій Крисін знову опинився на волі.

Видання «Вести» також повідомляє, 5 травня цього року Юрій Крисін, незважаючи на перебування під слідством у справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія, в складі організованої злочинної групи скоїв розбійний напад на автозаправку. На відеозаписі з камер спостереження видно, що  після побиття одного з охоронців він вистрелив йому в ногу з травматичного зброї.

Фото: Facebook Марії Томак

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1423
Читайте також
19.02.2016 17:25
Леся Карлова
для «Детектора медіа»
2 348
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду