У вбивстві журналіста В’ячеслава Веремія підозрюють злочинця, пов’язаного з нардепом від Партії регіонів

У вбивстві журналіста В’ячеслава Веремія підозрюють злочинця, пов’язаного з нардепом від Партії регіонів

16 Червня 2014
4740

У вбивстві журналіста В’ячеслава Веремія підозрюють злочинця, пов’язаного з нардепом від Партії регіонів

4740
У вбивстві журналіста В’ячеслава Веремія підозрюють злочинця, пов’язаного з нардепом від Партії регіонів
У вбивстві журналіста В’ячеслава Веремія підозрюють злочинця, пов’язаного з нардепом від Партії регіонів

Генеральна прокуратура України назвала ім'я злочинця, який підозрюється у вбивстві журналіста В'ячеслава Веремія (на фото), що сталося в ніч на 19 лютого у Києві, на перехресті вулиць Велика Житомирська та Володимирська. Про це повідомляє сайт газети «Вести».

 

У злочині підозрюють 45-річного Джалала Алієва на прізвисько «Діма Дагестанець».

 

У ГПУ стверджують, що мають докази співпраці Джалала Алієва з одним з нардепів від Партії регіонів. «Знайшли докази, що якийсь нардеп від ПР забезпечував фінансування злочинних угруповань і керував їх діями. Під його початком знаходився якийсь Армен Саркісян (авторитет на прізвисько «Армен Горлівський», у розшуку з 5 травня - «Вести»), Помічник депутата, який забезпечував фінансування і діяльність тітушок. Під керівництвом Саркісяна знаходився той самий Алієв, якого слідчі вважають безпосереднім виконавцем вбивства », - розповіли в ГПУ.

 

Газета повідомляє, що з 9 квітня Джалал Алієв перебуває у розшуку за статтею «Умисне вбивство». «Вести» висуває версію, що підозрюваний був «смотрящим» від нардепа від Партії регіонів Юрія Іванющенка (так званий «Юра Єнакіївський») на оптовому ринку «Столичний».

 

Як розповіли «Вістям» співробітники ринку, Джалал Алієв не з'являвся тут з грудня минулого року. «Разом з ним зникла і вся охорона. Причини ніхто нам не пояснював, але, за чутками, Джамалович давно немає в Україні », - ділиться з нами один із співробітників ринку. Інший співробітники ринку стверджує, що Алієв приїхав з Росії: «Алієва тут всі називали Джамалович. Він працював з перших днів на ринку начальником охорони. Серйозний дуже, ніколи не жартував. Всі знали, що він не місцевий, а з Росії».

 

За словами працівників ринку, у «Столичного» спочатку було три інвестора. Перший - людина зі структур «Юри Єнакіївського», другий - від екс-міністра аграрної політики Миколи Присяжнюка, а третій - від власників ринку «Шувар» у Львові. «У Юри була велика частка в бізнесі і він просто поставив усіх перед фактом, що охорону здійснюватиме фірма з Горлівки. У Донецьку вона охороняє ринок «Господар». Ця охоронна фірма була пов'язана з Арсеном Саркісяном, який поставив до нас свого наглядача - Джалала Алієва», - розповів співробітник «Столичного».

 

Співробітники ринку згадують про Алієва неохоче. Кажуть, що тут у нього був свій кабінет, де він постійно щось їв. Остання машина, на якій він їздив, - чорний BMW Х5. «Говорив він сиплим голосом, а слухалися його беззаперечно...Ми по своїх каналах з'ясували, що цей Алієв - людина з  кримінальним минулим, брав участь у війні в Чечні. Причому незрозуміло, на чиїй стороні. Мав дві судимості. Одну не пам'ятаю, а друга запам'яталася через те, що у нас в кодексі такої немає: «примус до здачі крові без згоди донора»», - стверджує співробітник ринку.

 

Офіційно керівництво ринку відмовилося говорити про колишнього співробітника. «Ми про це нічого не чули», - сказав керівник департаменту розвитку В'ячеслав Забєлін.

 

«Вести» нагадують, що першим у справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія був затриманий 40-річний екс-спортсмен Юрій Крисін. Він народився в Донецькій області, останні 11 років проживав у Києві. Газета стверджує, що він на життя заробляв тим, що керував тітушками під прикриттям надання охоронних послуг. Він фігурує в справах про рейдерські захоплення - наприклад, нібито керував захопленням Лук'янівського ринку. Також його називають колишнім членом злочинного угруповання міст Єнакієве і Горлівки, відомого на прізвисько «Шафа». У розшуку знаходяться також авторитети Олексій Чеботар і Армен Саркісян. За заявою глави МВС Арсенія Авакова, Армен Саркісян за півтори години до вбивства отримав в будівлі МВС щити, патрони і зброю.

 

Нагадаємо, у Києві в ніч з 18 на19 лютого  був  убитий журналіст газети «Вести» В'ячеслав Веремій, що працював раніше також в «Газете по-киевски» і в «Обозревателе». Він зі своїм колегою поверталися з редакції додому на таксі. На перехресті на машину напали озброєні невідомі, почали розгойдувати машину, витягли водія і пасажирів і почали їх бити. Дві людини отримали травми, а журналіст помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення. Міліція Києва порушила за цим фактом кримінальну справу.

 

2 квітня правоохоронці повідомили про затримання  першого підозрюваного у вбивстві журналіста газети «Вести» В'ячеслава Веремія.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4740
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду