З каналу ZIK звільнилася гостьова редакторка через незгоду з редакційною політикою нового керівництва

З каналу ZIK звільнилася гостьова редакторка через незгоду з редакційною політикою нового керівництва

6 Березня 2017
5634

З каналу ZIK звільнилася гостьова редакторка через незгоду з редакційною політикою нового керівництва

5634
З телеканалу ZIK тиждень тому пішла керівниця аналітичного відділу та старша гостьова редакторка Віра Гирич. За її словами, вона не згодна з редакційною політикою нового генерального продюсера Гайгисиза Гелдієва, за якою канал ZIK нібито має рівнятися на «112 Україна».
З каналу ZIK звільнилася гостьова редакторка через незгоду з редакційною політикою нового керівництва
З каналу ZIK звільнилася гостьова редакторка через незгоду з редакційною політикою нового керівництва

З власних джерел «Детектору медіа» стало відомо, що з телеканалу ZIK звільнилася співробітниця нібито через незгоду з політикою нового керівництва. У коментарі «Детектору медіа» Віра Гірич підтвердила цю інформацію.

На її думку, вимоги нового генпродюсера щодо редакційної політики не відповідають принципам роботи інформаційної журналістики. «Вимоги щодо редакційної політики, які сформульовані новим генеральним продюсером, я вважаю такими, що не відповідають принципам роботи і взагалі діяльності інформаційної журналістики. Тобто мені здалося, що йде певне маніпулятивне нав’язування принципів політичної агітації і нав’язування цього в інформаційних трансляціях», – пояснила вона.

Пані Гірич зазначила, що не згодна з тим, як формується інформаційний контент каналу. «На мою думку, інформаційний контент має визначатися лише тематикою і змістом новин, а не необхідністю узгоджувати цей контент з позиціями політичних партій. Оскільки я не знаю, як працювати в таких реаліях, через те я прийняла для себе таке рішення, – зазначила вона. – Коли, власне, йшла мова про дотримання квот політичних партій, то саме чомусь були названі прізвища лише представників Опоблоку».

За її словами, нині ZIK, начебто, має рівнятися на «112 Україна». «Формально в розмові цього не прозвучало. Власне, це за замовчуванням. 112-й канал – як модель, на яку треба рівнятися», – розповіла вона.

Пані Гірич також зазначила, що за три місяці роботи на каналі так і не була працевлаштована. І де працюватиме далі, поки що не знає.

Генеральний продюсер каналу ZIK Гайгисиз Гелдієв у коментарі «Детектору медіа» повідомив, що мав розмову з пані Гірич щодо політики гостьової служби каналу та висловив вимогу щодо балансу гостей.

«Віра Гирич очолювала гостьову службу. Ми спілкувались. Там були присутні ще три людини. Ми аналізували наших гостей, баланс, можливості, тому що мені сказали, що не всі хочуть ходити на ZIK. А я сказав, що вони скоро в чергу ставатимуть. Сказав, що потрібен баланс. Не лише баланс сюжетів, а й у гостьовій службі. Якщо представлена одна сторона, повинна бути й інша. Якщо представлена одна політична сила, повинна бути й інша», – розказав він.

Пан Гелдієв зазначив, що не давав вказівок щодо запрошення представників саме «Опозиційного блоку»: «Опоблок кликати, або ще когось - таких настанов не було. Будь-яка політична партія має можливість з'являтися в нашому ефірі. Будь-яка. Підкреслюю. В рамках закону, в рамках існуючих правил», – резюмував він.

Нагадаємо, у січні посаду генерального продюсера ZIK обійняв колишній продюсер вечірнього прайму на телеканалі «112 Україна» Гайгисиз Гелдієв.

А в лютому креативним продюсером телеканалу ZIK було призначено телеведучу, редакторку Наталію Влащенко, яка три роки вела на телеканалі «112 Україна» програму «Люди. Hard Talk».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5634
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Шустрик
2605 дн. тому
Ну да, такой баланс приглашённых: Добродомов (БПП), Каплін (БПП), Доній (незалежний), Тимошенко (Матьківщина), Левченко (Свобода) Питання: ......на політика Президента та Коаліції! Вийде класний збалансований матеріал!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду