Достатньо бути українцем, щоб в Росії тебе зарахували до терористів – Жадан

Достатньо бути українцем, щоб в Росії тебе зарахували до терористів – Жадан

15 Лютого 2017
1652

Достатньо бути українцем, щоб в Росії тебе зарахували до терористів – Жадан

1652
Так сказав на прес-конференції у Харкові український письменник, музикант, громадський діяч Сергій Жадан, відповідаючи на запитання про причини внесення його прізвища в Росії до списку терористів
Достатньо бути українцем, щоб в Росії тебе зарахували до терористів – Жадан
Достатньо бути українцем, щоб в Росії тебе зарахували до терористів – Жадан

Про це пише «Укрінформ».

«Я не знаю. Здається, достатньо бути громадянином України і цього не соромитися, щоб ти в Росії був зарахований до терористів», –  відзначив Жадан.

За його словами, під час затримання у Білорусі за списком осіб, зарахованих у Росії до терористів, з ним поводилися «дуже коректно».

«Але мені не дали жодних пояснень з приводу поставленого в паспорті штампа про заборону на в'їзд, а також наступного штампа - про скасування заборони», –  зазначив письменник.

 За його словами, працівники відділу по роботі з мігрантами розповіли, що він не перший: «Вони сказали, що нещодавно депортували одного з музикантів групи "Океан Ельзи". Запитали, чи знаю я таку групу? Довелося показати їм в телефоні SMS від Вакарчука, але вони його не знали. Білоруси живуть неначе в космосі... У травні планую відвідати Білорусь зі своїм музичним ансамблем. Треба перевірити, чи немає ще когось із нас у цих списках».

Нагадаємо,  10 лютого у готелі в столиці Білорусі міліція затримала українського письменника Сергія Жадана через заборону в’їзду до Російської Федерації.  Згодом Сергію Жадану поставили штамп про заборону в'їзду до Білорусі на невизначений термін.

Перша віце-спікерка Верховної Ради, представниця України в гуманітарній підгрупі на переговорах у Мінську Ірина Геращенко повідомила, що посольство України в Білорусі та МЗС Украіни  готують ноту з приводу затримання у Мінську українського письменника Сергія Жадана.

Пізніше стало відомо, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін провів телефонну розмову з головою МЗС Білорусі щодо затримання в Мінську українського поета.

Згодом влада Білорусі скасувала заборону на в'їзд для українського письменника Сергія Жадана.

Начальник Департаменту громадянства і міграції МВС Білорусі Олексій Бігун заявив, що рішення щодо анулювання заборони на в’їзд до країни для українського письменника Сергія Жадана приймалося на найвищому рівні керівництва держави. При цьому він не уточнив, на рівні міністра чи президента Білорусі.

На фото - Сергій Жадан

Фото: Радіо Свобода

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1652
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду