Білоруські правоохоронці не дозволяли Жадану зв’язатись з посольством (ОНОВЛЕНО)

Білоруські правоохоронці не дозволяли Жадану зв’язатись з посольством (ОНОВЛЕНО)

11 Лютого 2017
1804
11 Лютого 2017
15:41

Білоруські правоохоронці не дозволяли Жадану зв’язатись з посольством (ОНОВЛЕНО)

1804
Українському письменнику Сергію Жадану після затримання білоруською міліцією не дозволили зателефонувати з відділка міліції у Мінську до посольства України.
Білоруські правоохоронці не дозволяли Жадану зв’язатись з посольством (ОНОВЛЕНО)
Білоруські правоохоронці не дозволяли Жадану зв’язатись з посольством (ОНОВЛЕНО)

Про це він сам заявив журналістам, повідомляє 5 канал.

«На моє прохання подзвонити в українське посольство мені відмовили. На мої аргументи, що я письменник, який приїхав на міжнародний літературнуй фестиваль, теж ніхто уваги не звернув», - сказав Сергій Жадан.

Сергій Жадан показує у паспорті штамп про заборону в'їзду до Білорусі

Письменник також показав паспорт, у якому в Білорусі було поставлено штамп, що в'їзд до країни заборонено.

«Така дивна річ, там немає дати, до якої ця заборона діє», – сказав письменник.

Пізніше стало відомо, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін провів телефонну розмову з головою МЗС Білорусі щодо затримання в Мінську українського поета.

Про це він повідомив в своєму Twitter.

«Провів телефонну розмову з білоруським колегою Макеєм для обговорення ситуації із затриманням Сергія Жадана», - написав глава українського МЗС.

Також у зв’язку з затриманням у Мінську Сергія Жадана до МЗС України було викликано посла Білорусі в Україні Ігоря Сокола, повідомляє прес-служба МЗС.

«Керівнику білоруської дипмісії висловлено глибоке занепокоєння ситуацією із затриманням та забороною в'їзду Сергія Жадана, звернено увагу на системність таких дій білоруських правоохоронців стосовно громадян України. Представник МЗС України зауважив, що роз’яснення білоруської сторони, отримані станом на сьогодні, не задовольняють українську сторону», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо,  вчора, 10 лютого, у готелі в столиці Білорусі міліція затримала українського письменника Сергія Жадана через заборону в’їзду до Російської Федерації.  Згодом Сергію Жадану поставили штамп про заборону в'їзду до Білорусі на невизначений термін.

Перша віце-спікерка Верховної Ради, представниця України в гуманітарній підгрупі на переговорах у Мінську Ірина Геращенко повідомила, що посольство України в Білорусі та МЗС Украіни  готують ноту з приводу затримання у Мінську українського письменника Сергія Жадана.

На фото – Сергій Жадан

Фото:  reinvent.platfor.ma

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1804
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
эксперт
2631 дн. тому
А навіщо телефонувати у посольство України, завдання якого допомагати громадянам України, які законно перебувають у Білорусі! Їхати потрібно назад до України і у себе за місцем проживання права качати письменникам, політологам, різним експертам, які тільки самі знають про те, що вони письменники і т.д.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду