Премією імені Василя Стуса нагороджено Сергія Жадана

Премією імені Василя Стуса нагороджено Сергія Жадана

21 Травня 2017
1758
21 Травня 2017
10:25

Премією імені Василя Стуса нагороджено Сергія Жадана

1758
Український письменник Сергій Жадан став лауреатом премії імені Василя Стуса 2017 року. Церемонія вручення відбулася 20 травня на VІІ Міжнародному фестивалі «Книжковий Арсенал».
Премією імені Василя Стуса нагороджено Сергія Жадана
Премією імені Василя Стуса нагороджено Сергія Жадана

Про це повідомила Києво-Могилянська бізнес-школа у своєму Facebook.

«Цьогорічним лауреатом за особливий внесок в українську культуру та стійкість громадянської позиції став Сергій Жадан, український поет, прозаїк, перекладач, громадський активіст», – йдеться у повідомленні.

Премію імені Василя Стуса вручають за внесок в українську культуру і активну громадянську позицію.

Починаючи з 2016 року Києво-Могилянська бізнес школа (КМБШ), Український центр Міжнародного ПЕН-Клубу та видавництво «Дух і Літера» вирішили взяти на себе справу продовження премії імені Василя Стуса, заснованої 1989 року Українською асоціацією незалежної творчої інтелігенції (УАНТІ) на чолі з Євгеном Сверстюком (1928–2014), яка вручалася щороку, 14 січня, в день святого Василя.

Нагадаємо, за 25 років премією відзначили різних громадських діячів, серед яких, зокрема: правозахисник Євген Захаров, історик Володимир В’ятрович, мовознавець Лариса Масенко, релігієзнавець та колишній дисидент Мирослав Маринович, кобзар Тарас Компаніченко, співачка Марія Бурмака, заслужена лікарка України Ольга Богомолець.

Минулого року лауреатом премії імені Василя Стуса стала президентка громадської організації «Форум видавців» Олександра Коваль.

На фото - під час вручення премії

Фото: КМБШ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1758
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду