МЗС України готує ноту з приводу затримання у Білорусі Сергія Жадана

МЗС України готує ноту з приводу затримання у Білорусі Сергія Жадана

11 Лютого 2017
1234
11 Лютого 2017
12:39

МЗС України готує ноту з приводу затримання у Білорусі Сергія Жадана

1234
Перша віце-спікерка Верховної Ради, представниця України в гуманітарній підгрупі на переговорах у Мінську Ірина Геращенко повідомила, що посольство України в Білорусі та МЗС Украіни готують ноту з приводу затримання у Мінську українського письменника Сергія Жадана.
МЗС України готує ноту з приводу затримання у Білорусі Сергія Жадана
МЗС України готує ноту з приводу затримання у Білорусі Сергія Жадана

Про це вона повідомила у своєму Facebook.  

«Тільки-но говорила з представником нашого посольства в Білорусі Валерієм Жигуном. Він підтвердив інформацію, що Сергія Жадана затримали в Мінську, що він провів ніч в Ленінському райвідділку міліціі в Мінську. Посольство тільки-но про це дізналося, бо, на жаль, родина не зверталася до них раніше, а білоруси не дали цієї інформації про затримання громадянина України, що, безумовно, є порушенням.

МЗС вже дало доручення, щоб працівники посольства супроводжували Сергія в аеропорт і до перетину кордону, про це тільки-но мені сказала заступниця міністра Лана Зеркаль», - повідомила Ірина Геращенко

За її словами Посольство і МЗС Украіни вже готують ноту з цього приводу.

«Це дійсно ганьба і пора жорстко ставити питання перед Мінськом про неприпустимість дій ФСБ, що в цей ганебний спосіб, через формування спільних чорних списків намагається таким чином погіршити і наші з білорусами двосторонні взаємини», - зазначила перша віце-спікерка Верховної Ради України.

Нагадаємо,  вчора, 10 лютого, у готелі в столиці Білорусі міліція затримала українського письменника Сергія Жадана через заборону в’їзду до Російської Федерації.  Згодом Сергію Жадану поставили штамп про заборону в'їзду до Білорусі на невизначений термін.

Раніше в аналогічну ситуацію потрапив журналіст «Громадського ТБ Донбасу» Віталій Сизов, який вилетів до Білорусі, щоб висвітлювати роботу Тристоронньої контактної групи у Мінську. Його 1 лютого затримала місцева міліція. Згодом журналіста відпустили з вимогою покинути країну протягом 24-х годин.

На фото - Сергій Жадан

Фото: lb.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1234
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду