detector.media
31.10.2016 13:38
Російському журналісту Сотніку погрожують убивством
Російському журналісту Сотніку погрожують убивством
Журналісту Олександру Сотніку, який веде програму «SotnikTV» та через чисельні погрози був вимушений переїхати з Росії до Грузії, знову погрожують. Цього разу - убивстом.

Про це він розказав «Детектору медіа».

«Мразото, ми вб'ємо тебе! …  тебе не захистить розголос! Думаєш, хтось хоче відправити тебе в овочевий відділ? Помиляєшся! Тебе відправлять в м'ясний. Готуй собі дерев'яний смокінг. Біжи, Саша, біжи!», - йдеться в листі, який надійшов журналісту 28 жовтня.

За словами Сотніка, погрози надходять з електронної пошти Belan Khamchiev. Він припускає, що пошта належить синові депутата Держдуми 6 скликання від «Единой России» Білана Хамічева. До того ж, за словами журналіста, з цієї адреси в інтернеті «йде активний набір ботів для сторінок у соцмережах». Тож, Сотнік припускає, що пошту депутата могли зламати.

 «Взагалі, це явна кримінальна відповідальність, і те, що такими речами займається син депутата Держдуми РФ Білана Хамічева (якщо, звичайно, його почту не зламали) – кричущий факт. Я пораджуся з юристами і неодмінно відреагую на цю подію офіційним чином. Правда, я абсолютно не маю ніякої надії на те, що російські правоохоронні органи якось відреагують на мій сигнал, оскільки вони служать владі, а влада сьогодні – це Кремль, депутати та інша челядь, які роблять закони для інших, а не для себе», – прокоментував Сотнік.

Журналіст також повідомив «Детектору медіа», що з цієї ж пошти погрози надходили і на адресу російському журналісту Аркадію Бабченко та блогеру Дмитру Іванову.

«Перманентні погрози надходять не тільки мені, але і журналісту Аркадію Бабченко, про що він розповів у своєму інтерв'ю нашому каналу. З поштової адреси, з якої були відправлені погрози на мою адресу, погрожували також блогеру Дмитру Іванову. Правда, потім перед ним вибачилися», – додав журналіст.

Нагадаємо, російський журналіст Олександр Сотнік, який випускає авторську суспільно-політичну програму «SotnikTV», виїхав із Росії до Грузії через численні погрози. Згодом стало відомо, що і в Грузії журналісту продовжують надходити погрози, але Сотнік повідомив, що політичного притулку не проситиме.

Быльш детально про Сотніка - в його інтерв'ью «Детектору медіа».

На фото - Олександр Сотнік

Фото: особистий архів Олександра Сотніка

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY