Комітет свободи слова розгляне питання щодо заходів зі звільнення Романа Сущенка – Вікторія Сюмар

Комітет свободи слова розгляне питання щодо заходів зі звільнення Романа Сущенка – Вікторія Сюмар

3 Жовтня 2016
1344

Комітет свободи слова розгляне питання щодо заходів зі звільнення Романа Сущенка – Вікторія Сюмар

1344
На засідання Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики запросили представників МЗС та Мінінформу, щоб розглянути питання щодо заходів зі звільнення журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка.
Комітет свободи слова розгляне питання щодо заходів зі звільнення Романа Сущенка – Вікторія Сюмар
Комітет свободи слова розгляне питання щодо заходів зі звільнення Романа Сущенка – Вікторія Сюмар

Про це у себе на сторінці Facebook написала голова Комітету Вікторія Сюмар.

«Москва добре знає, скільки галасу зробить затримання журналіста. Це значить, що Романа Сущенка кидали в “Лефортово” свідомо. Кремль бере заручників. Нахабно і цинічно. Аби потім міняти і шантажувати, бо добре знає, що Україна своїх не здає. На комітет запрошуємо представника МЗС та Мінінформу щодо заходів зі звільнення журналіста “Укрінформу”. Проте очевидно: режим Путіна організовує черговий цинічний торг, і предметом торгу будуть як російські заручники, так і питання санкцій. Не розумію, чим така поведінка відрізняється від класичної терористичної держави... Світ не може закривати очі на такі речі, надто вже подвійні стандарти і надто багато дозволено путінській Росіі...», – йдеться у повідомленні.

Раніше, голова Верховної Ради України Андрій Парубій, у зв’язку із затриманням журналіста Сущенка, запропонував відмінити безвізовий режим з Росією та посилити санкції.

Нагадаємо, власного кореспондента Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві».

«Укрінформ», працівником якого є журналіст, зробив заяву щодо затримання у Москві Романа Сущенка. Міністерство інформаційної політики України також зробило заяву щодо затримання українського журналіста.

Пізніше Міністерство закордонних справ повідомило, що з’ясовує обставини затримання українського журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка на території Росії. 

НСЖУ закликала міжнародні медіаорганізації втрутитися у ситуацію із арештом українського власкора у Москві.

1 жовтня Лефортовський суд Москви заарештував українського журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка, обвинуваченого в шпигунстві, на 2 місяці.

За словами адвоката затриманого у Росії українського журналіста Романа Сущенка Марка Фейгіна, незрозуміло, чи відбувся суд щодо його арешту. 

Українські медійні організації звертаються до українського уряду і міжнародної громадськості з проханням висловити свій протест проти арешту в Москві українського журналіста Романа Сущенка, якого звинувачують у шпигунстві.

Українські громадські організації вважають, що арешт журналіста інформаційного агентства «Укрінформ» Романа Сущенка в Москві треба розцінювати як наступ на свободу слова та закликають український уряд і міжнародну громадськість захистити українських політв’язнів у Росії та окупованому Криму.

На фото - Вікторія Сюмар

Фото: khersonline.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1344
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду