Київська організація НСЖУ вважає затримання Романа Сущенка провокацією російської влади

Київська організація НСЖУ вважає затримання Романа Сущенка провокацією російської влади

5 Жовтня 2016
1052

Київська організація НСЖУ вважає затримання Романа Сущенка провокацією російської влади

1052
Київська регіональна організація Національної спілки журналістів України (НСЖУ) оприлюднила заяву, у якій висловила своє обурення затриманням члена НСЖУ, спец кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка, вважаючи це грубою провокацією російської влади проти України.
Київська організація НСЖУ вважає затримання Романа Сущенка провокацією російської влади
Київська організація НСЖУ вважає затримання Романа Сущенка провокацією російської влади

Про це йдеться на сайті НСЖУ.

«Наш колега Роман Сущенко 15 років працює в українському інформаційному агентстві і шість років з них – власним кореспондентом у Франції. Він відзначається сумлінністю, високим професіоналізмом, відповідальним ставленням до своїх журналістських обов’язків, про що, неспростовно, свідчать всі опубліковані матеріали. Звинувачення його у шпигунстві абсурдні», – ідеться в заяві.

За інформацією Київської регіональної організації НСЖУ, Роман Сущенко 15 років перебуває в  організації, його донька також є членом НСЖУ вже 5 років. Юлія  працює, як і батько, в «Укрінформі».

«Я працював із ним разом в агентстві «Укрінформ» десь із 2002 до 2009 року. Тоді я займався політичною й економічною тематикою, а Рома – міжнародною. Він добре володів англійською і французькою мовами, пізніше – поїхав як власний кореспондент у Францію. Те, що його звинуватили в шпигунстві – це повна нісенітниця! Він багато років займався журналістикою»,  – розповідає заступник директора інформаційної агенції «Українські новини» Олександр Хорольський.  

Нагадаємо,  «Открытая Россия» повідомила, що члени Громадської спостережної комісії (ГСК) Москви (Росія) виявили в СІЗО «Лефортово» журналіста агенції «Укрінформ» Романа Сущенка, якого Лефортівський суд Москви заарештував по звинуваченню в «шпигунстві» (стаття 276 КК).

Роман Сущенко заявив правозахисникам, що під час затримання у Москві на нього чинили психологічний тиск, слідчий не дозволив йому зателефонувати додому і повідомити дружині про свій арешт.

Слідство ФСБ надало йому державного адвоката. Роман Сущенко попросив правозахисників зв'язатися з консулом України в Москві. Український консул уже підтвердив їм інформацію про арешт цього журналіста в Росії.

Роман Сущенко працюває спеціальним кореспондентом «Укрінформу» в Парижі. 

Міністерство інформаційної політики України зробило заяву щодо затримання у Москві журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка.

Українське національне агентство «Укрінформ» поширило заяву щодо затримання у Москві власного кореспондента агентства у Франції Романа Сущенка.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1052
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду