Невідомо, чи проходив суд щодо арешту в Москві Романа Сущенка - адвокат

Невідомо, чи проходив суд щодо арешту в Москві Романа Сущенка - адвокат

3 Жовтня 2016
1230

Невідомо, чи проходив суд щодо арешту в Москві Романа Сущенка - адвокат

1230
За словами адвоката затриманого у Росії українського журналіста Романа Сущенка Марка Фейгіна, незрозуміло, чи відбувся суд щодо його арешту.
Невідомо, чи проходив суд щодо арешту в Москві Романа Сущенка - адвокат
Невідомо, чи проходив суд щодо арешту в Москві Романа Сущенка - адвокат

Про це він повідомив в ефірі каналу «112 Україна».

«До кінця навіть незрозуміло, чи пройшов суд щодо арешту чи ні, тому що вона (правозахисник Зоя Свєтова, - ред.) його (Романа Сущенко, - ред.) знайшла в карантинній зоні. Взагалі це місце, куди відправляють вже осіб, яким обрано запобіжний захід», - сказав адвокат.

Марк Фейгін також додав, що пана Сущенка звинувачують у шпигунстві. «Далі державний адвокат. Це відома комбінація, при якій особі дають контрольованого захисника. Справу веде ФСБ», - сказав він.

Нагадаємо, власного кореспондента Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві».

«Укрінформ», працівником якого є журналіст, зробив заяву щодо затримання у Москві Романа Сущенка. Міністерство інформаційної політики України також зробило заяву щодо затримання українського журналіста.

Пізніше Міністерство закордонних справ повідомило, що з’ясовує обставини затримання українського журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка на території Росії. 

НСЖУ закликала міжнародні медіаорганізації втрутитися у ситуацію із арештом українського власкора у Москві.

1 жовтня Лефортовський суд Москви заарештував українського журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка, обвинуваченого в шпигунстві, на 2 місяці.

На фото - Марк Фейгін

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1230
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду