У Миколаєві стався напад на журналістів «Преступности.НЕТ» - голова ОДА вимагає реакції

У Миколаєві стався напад на журналістів «Преступности.НЕТ» - голова ОДА вимагає реакції

6 Травня 2016
6341

У Миколаєві стався напад на журналістів «Преступности.НЕТ» - голова ОДА вимагає реакції

6341
5 травня в Миколаєві біля будівлі Центрального районного суду двоє мешканців Херсона - брати Дмитро і Сергій Кальченки, яких судять за напад на патрульних поліцейських, перешкоджали законній журналістській діяльності кореспондентів «Преступности.НЕТ» Тараса Леонтяна і Артема Дибленка. Із застосуванням фізичної сили нападники відібрали фотоапарат і завдали одному з журналістів кілька ударів у голову.
У Миколаєві стався напад на журналістів «Преступности.НЕТ» - голова ОДА вимагає реакції
У Миколаєві стався напад на журналістів «Преступности.НЕТ» - голова ОДА вимагає реакції

Про це повідомляє видання «Преступности.НЕТ», а також один з постраждалих журналістів Тарас Леонтян у своєму Facebook.

«Херсонські гопники брати Дмитро і Сергій Кальченки знову відзначилися в Миколаєві. Сьогодні я разом з Артемом Дибленком мав честь знову сходити на суд до цієї гопоти і зробити одну фотографію. Закінчилося це вириванням з моїх рук фотоапарата і ударами по Артему, без якого все могло б закінчиться гірше. При цьому Дмитро і Сергій ще кричали, як останні істерички, про те, що їхні права порушують, що вони не публічні люди, яких не можна знімати і навіть, що ми побили їх», - стверджує Тарас Леонтян.

Інцидент прокоментував голова Миколаївської обласної держадміністрації (ОДА) Вадим Меріков у своєму Facebook.

«Бидлу, яке сьогодні напало на журналістів, а перед цим затіяло дебош - не місце в нашому місті, в суспільстві, їх місце - за гратами. І сподіваюся «найгуманніший суд» все ж вивчить матеріали справи і прийме рішення. Поки ж ми бачимо, що безхребетність суду і бездіяльності деяких правоохоронців породжують свавілля», - написав він.

Вадим Меріков також повідомив, що поставить питання захисту журналістів перед силовиками, і нагадав про напад на журналістів 7-го каналу, який стався 3 травня у сусідній Одесі.

«Завтра на нараді з силовиками поставлю ряд завдань щодо забезпечення правопорядку в місті і області в святкові дні, і в тому числі підніму питання щодо захисту прав журналістів. Ми не повинні допустити того, що сталося днями в Одесі. Журналісти, як і кожен житель області, повинні відчувати себе в безпеці», - написав голова ОДА.

Як пише видання «Преступности.НЕТ», брати Кальченки були затримані, коли намагалися затягнути до себе в автомобіль дівчину, що встигла повідомила про це в поліцію. Приїхавши на місце події, патрульні зустріли активний опір з боку молодиків, які також кидалися на перехожих, що знімали порушників. Зупинити нападників вдалося тільки попереджувальними пострілами.

Патрульні доставили агресивних молодиків у відділення поліції, де з'ясувавши обставини, їх відпустили і лише через три дні знову затримали, а пізніше їх відпустили під заставу в 170 тис. грн. Крім цього, як виявилося, один з братів Кальченко перед інцидентом з миколаївськими патрульними ще ледь не наїхав на патрульного в Одесі.

За словами Тараса Леонтяна, Сергій Кальченко був заступником голови обласної організації «Союзу лівих сил» і кандидатом у депутати Херсонської міськради.

Нагадаємо, 3 травня в Одесі стався напад на знімальну групу 7-го каналу. Невідомі приїхали на авто «Хонда» темно-сірого кольору з номером ВН4152НВ, під час нападу використали  помпову рушницю. У одного оператора - перелом стінки гайморової пазухи, у другого - перелом носа і попередньо струс мозку, а у журналіста каналу - кульові поранення голови і спини.

Фото: з Facebook Тараса Леонтяна

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6341
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду