Нападникам на журналістів «Преступности.НЕТ» у Миколаєві повідомлено про підозру

Нападникам на журналістів «Преступности.НЕТ» у Миколаєві повідомлено про підозру

17 Травня 2016
1670

Нападникам на журналістів «Преступности.НЕТ» у Миколаєві повідомлено про підозру

1670
Миколаївська місцева прокуратура №1 здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом перешкоджання законній професійній діяльності та насильства стосовно журналістів видання «Преступности.НЕТ» (ТОВ «Інформаційне агентство Українська медіа група»). Одному з осіб повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.171 та ч.1 ст.345-1 КК України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, погроза або насильство щодо журналіста), іншому – за ч.1 ст.171 КК України.
Нападникам на журналістів «Преступности.НЕТ» у Миколаєві повідомлено про підозру
Нападникам на журналістів «Преступности.НЕТ» у Миколаєві повідомлено про підозру

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Миколаївської області.

«Інцидент стався 5 травня біля приміщення адміністративної будівлі Центрального районного суду м. Миколаєва. Двоє мешканців м. Херсона, яких судять за напад на патрульних поліцейських, перешкоджали  журналістам здійснювати фотозйомку та застосували насильство до одного з них», - повідомляє прокуратура.

Наразі вирішується  питання про обрання стосовно останніх запобіжного заходу, визначеного Кримінальним процесуальним законом. Досудове розслідування за даним фактом триває. 

Нагадаємо, 5 травня в Миколаєві біля будівлі Центрального районного суду двоє мешканців Херсона – братии Дмитро і Сергій Кальченки, яких судять за напад на патрульних поліцейських, напали на кореспондентів «Преступности.НЕТ»  Тараса Леонтяна і Артема Дибленка,  забороняючи їм фотозйомку. Із застосуванням фізичної сили нападники відібрали фотоапарат і завдали одному з журналістів кілька ударів у голову.

Поліція у Миколаєві розпочала кримінальне провадження за фактом перешкоджання законній журналістській діяльності кореспондентів «Преступности.НЕТ» Тараса Леонтяна і Артема Дибленка.

Пізніше стало відомо, що слідчі в ході досудового розслідування нападу 5 травня у Миколаєві на журналістів видання «Преступности.НЕТ» встановили додаткові обставини, у зв’язку з чим було розпочато ще одне кримінальне провадження за ознаками ст.345-1 КК України (Погроза або насильство щодо журналіста).

Інцидент з нападом на кореспондентів «Преступности.НЕТ» прокоментував голова Миколаївської обласної держадміністрації (ОДА) Вадим Меріков.

«Бидлу, яке сьогодні напало на журналістів, а перед цим затіяло дебош - не місце в нашому місті, в суспільстві, їх місце - за гратами. І сподіваюся "найгуманніший суд" все ж вивчить матеріали справи і прийме рішення. Поки ж ми бачимо, що безхребетність суду і бездіяльності деяких правоохоронців породжують свавілля», - написав він у своєму Facebook.

На фото – Дмитро і Сергій Кальченки

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1670
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду