detector.media
06.05.2016 10:28
У Миколаєві стався напад на журналістів «Преступности.НЕТ» - голова ОДА вимагає реакції
У Миколаєві стався напад на журналістів «Преступности.НЕТ» - голова ОДА вимагає реакції
5 травня в Миколаєві біля будівлі Центрального районного суду двоє мешканців Херсона - брати Дмитро і Сергій Кальченки, яких судять за напад на патрульних поліцейських, перешкоджали законній журналістській діяльності кореспондентів «Преступности.НЕТ» Тараса Леонтяна і Артема Дибленка. Із застосуванням фізичної сили нападники відібрали фотоапарат і завдали одному з журналістів кілька ударів у голову.

Про це повідомляє видання «Преступности.НЕТ», а також один з постраждалих журналістів Тарас Леонтян у своєму Facebook.

«Херсонські гопники брати Дмитро і Сергій Кальченки знову відзначилися в Миколаєві. Сьогодні я разом з Артемом Дибленком мав честь знову сходити на суд до цієї гопоти і зробити одну фотографію. Закінчилося це вириванням з моїх рук фотоапарата і ударами по Артему, без якого все могло б закінчиться гірше. При цьому Дмитро і Сергій ще кричали, як останні істерички, про те, що їхні права порушують, що вони не публічні люди, яких не можна знімати і навіть, що ми побили їх», - стверджує Тарас Леонтян.

Інцидент прокоментував голова Миколаївської обласної держадміністрації (ОДА) Вадим Меріков у своєму Facebook.

«Бидлу, яке сьогодні напало на журналістів, а перед цим затіяло дебош - не місце в нашому місті, в суспільстві, їх місце - за гратами. І сподіваюся «найгуманніший суд» все ж вивчить матеріали справи і прийме рішення. Поки ж ми бачимо, що безхребетність суду і бездіяльності деяких правоохоронців породжують свавілля», - написав він.

Вадим Меріков також повідомив, що поставить питання захисту журналістів перед силовиками, і нагадав про напад на журналістів 7-го каналу, який стався 3 травня у сусідній Одесі.

«Завтра на нараді з силовиками поставлю ряд завдань щодо забезпечення правопорядку в місті і області в святкові дні, і в тому числі підніму питання щодо захисту прав журналістів. Ми не повинні допустити того, що сталося днями в Одесі. Журналісти, як і кожен житель області, повинні відчувати себе в безпеці», - написав голова ОДА.

Як пише видання «Преступности.НЕТ», брати Кальченки були затримані, коли намагалися затягнути до себе в автомобіль дівчину, що встигла повідомила про це в поліцію. Приїхавши на місце події, патрульні зустріли активний опір з боку молодиків, які також кидалися на перехожих, що знімали порушників. Зупинити нападників вдалося тільки попереджувальними пострілами.

Патрульні доставили агресивних молодиків у відділення поліції, де з'ясувавши обставини, їх відпустили і лише через три дні знову затримали, а пізніше їх відпустили під заставу в 170 тис. грн. Крім цього, як виявилося, один з братів Кальченко перед інцидентом з миколаївськими патрульними ще ледь не наїхав на патрульного в Одесі.

За словами Тараса Леонтяна, Сергій Кальченко був заступником голови обласної організації «Союзу лівих сил» і кандидатом у депутати Херсонської міськради.

Нагадаємо, 3 травня в Одесі стався напад на знімальну групу 7-го каналу. Невідомі приїхали на авто «Хонда» темно-сірого кольору з номером ВН4152НВ, під час нападу використали  помпову рушницю. У одного оператора - перелом стінки гайморової пазухи, у другого - перелом носа і попередньо струс мозку, а у журналіста каналу - кульові поранення голови і спини.

Фото: з Facebook Тараса Леонтяна

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY