Джерела повідомили, що Клименко заточує «Вести» під власну президентську кампанію – Калниш та Аймурзаєв заперечують

Джерела повідомили, що Клименко заточує «Вести» під власну президентську кампанію – Калниш та Аймурзаєв заперечують

15 Лютого 2016
3377

Джерела повідомили, що Клименко заточує «Вести» під власну президентську кампанію – Калниш та Аймурзаєв заперечують

3377
«Детектор медіа» з власних джерел отримав інформацію про те, що Олександр Клименко, якого називають власником холдингу «Вести Украина», запровадив жорстку цензуру в усіх ЗМІ холдингу, зокрема, й через свої президентські амбіції. Двоє представників «Радио Вести» це заперечують
Джерела повідомили, що Клименко заточує «Вести» під власну президентську кампанію – Калниш та Аймурзаєв заперечують
Джерела повідомили, що Клименко заточує «Вести» під власну президентську кампанію – Калниш та Аймурзаєв заперечують

Сьогодні, 15 лютого, «Детектор медіа» отримав інформацію з власних джерел, що Олександр Клименко почав проводити планірки в онлайн-режимі і встановлювати редакційні рамки в роботі холдингу «Вести Украина».

«На одній з них він заявив, що у нього є великі президентські амбіції, а отже, вся робота ЗМІ і журналістів повинна бути підпорядкована цій меті. Саме тому він холдинг фінансував і буде фінансувати. Майже пряма цитата. Характерно, що на планірці були присутні керівники всіх ЗМІ холдингу. Однак обережні сумніви в правильності такого підходу до роботи ЗМІ висловив лише Сакен Аймурзаєв. Інші або мовчали, або, навпаки, потурали Клименку, заявляючи, що читачі його підтримують. У холдингу вже давно існують темники, ведучим "Радио Вести" під час ефіру приносять записки керівництва, про що говорити й про що не говорити, з підписом "О.В". На сайті і в газеті є правило, що найважливіші події в обов'язковому порядку повинні коментувати представники партії Клименка. Наприклад, статтю про програму МВФ прокоментувала голова партії "Успішна країна" Дедушева. Є велика затримка по зарплаті, редакція була на межі бунту, й велика заборгованість перед друкарнею», - повідомило джерело.

Інше джерело з «Радио Вести» сьогодні на умовах анонімності підтвердило, що такі збори відбулися й колективу справді затримують зарплати.

«Проте темників не носять. Це робиться по-іншому. Ми поки працюємо, як працювали. Хоча я підозрюю, що Калниш йде саме через це», - зазначило джерело в редакції.

Як повідомляв «Детектор медіа», нещодавно стало відомо, що головний редактор «Радио Вести» Валерій Калниш звільняється з цієї посади, проте лишиться ведучим усіх своїх програм. Він пояснив своє рішення тим, що наразі йому цікавіша робота ведучого та журналістські проекти, а також написання книги інтерв’ю з колегами по цеху.

Пан Калниш заперечив інформацію щодо цензури від власників «Вести Украина».

«Про такі планірки я нічого не знаю, участі в них не брав. Про президентські амбіції Клименка – теж. І про постановку цілі зробити Клименко президентом мені нічого не відомо. Це навряд чи можливо навіть просто з точки зору використання ЗМІ. Я, чесно кажучи, не вірю в сценарії створення ЗМІ під певні цілі. Темників у нас немає і ніяких записок від керівництва з підписами ніхто на прямі ефіри не вносить, повірте (сміється. - ДМ). Ручаюся. А "О.В." - це хто? Маячня якась. Прямий ефір проконтролювати не можна. Єдині папірці, який нам приносять, це термінові новини. Адже ведучі працюють перед мікрофоном й не завжди дивляться на монітори комп’ютерів», - зазначив він.

Валерій Калниш також нагадав, що його умовою роботи на «Радио Вести» була відсутність цензури.«Всі рішення про те, які сюжети робити, приймаються колегіально об 11:00 щодня на редколегії. І о 15:00 в четвер щодо ефіру вихідного дня», - заявив він.

«Детектор медіа» також попросив ведучого програми «Максимум думок» Сакена Аймурзаєва прокоментувати інформацію, отриману від нашого джерела.

«По-перше, це не планірки. Це була розмова за підсумками року. Перша розмова і, я сподіваюся, остання. По-друге, президентських планів він не озвучував. Такого там я не чув», - зазначив журналіст.

Пан Аймурзаєв уточнив, що розмова з Олександром Клименком відбулася тиждень тому.

«Хто такий О.В. – не знаю, я таких паперів не бачив. Про присутність в ефірі проекту “Успішна країна” можна говорити. Поки це все представляється у вигляді реклами. Так що якогось прямого тиску на колектив немає. Це може підтвердити будь-хто в редакції.

Проблеми з виплатами були – тому він і зібрав цю нараду. Також дивно, що мене ваше джерело вказало як борця і опонента. Сперечатися з анонімним джерелом не бачу сенсу, воно дуже перебільшує», - додав він.

Нагадаємо, Олександр Клименко був міністром доходів і зборів України за президентства Віктора Януковича. Зараз перебуває в розшуку СБУ, живе за кордоном та виступає лідером політичної партії «Успішна країна».

Фото - InfoResist

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3377
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду