detector.media
15.02.2016 14:57
Джерела повідомили, що Клименко заточує «Вести» під власну президентську кампанію – Калниш та Аймурзаєв заперечують
Джерела повідомили, що Клименко заточує «Вести» під власну президентську кампанію – Калниш та Аймурзаєв заперечують
«Детектор медіа» з власних джерел отримав інформацію про те, що Олександр Клименко, якого називають власником холдингу «Вести Украина», запровадив жорстку цензуру в усіх ЗМІ холдингу, зокрема, й через свої президентські амбіції. Двоє представників «Радио Вести» це заперечують

Сьогодні, 15 лютого, «Детектор медіа» отримав інформацію з власних джерел, що Олександр Клименко почав проводити планірки в онлайн-режимі і встановлювати редакційні рамки в роботі холдингу «Вести Украина».

«На одній з них він заявив, що у нього є великі президентські амбіції, а отже, вся робота ЗМІ і журналістів повинна бути підпорядкована цій меті. Саме тому він холдинг фінансував і буде фінансувати. Майже пряма цитата. Характерно, що на планірці були присутні керівники всіх ЗМІ холдингу. Однак обережні сумніви в правильності такого підходу до роботи ЗМІ висловив лише Сакен Аймурзаєв. Інші або мовчали, або, навпаки, потурали Клименку, заявляючи, що читачі його підтримують. У холдингу вже давно існують темники, ведучим "Радио Вести" під час ефіру приносять записки керівництва, про що говорити й про що не говорити, з підписом "О.В". На сайті і в газеті є правило, що найважливіші події в обов'язковому порядку повинні коментувати представники партії Клименка. Наприклад, статтю про програму МВФ прокоментувала голова партії "Успішна країна" Дедушева. Є велика затримка по зарплаті, редакція була на межі бунту, й велика заборгованість перед друкарнею», - повідомило джерело.

Інше джерело з «Радио Вести» сьогодні на умовах анонімності підтвердило, що такі збори відбулися й колективу справді затримують зарплати.

«Проте темників не носять. Це робиться по-іншому. Ми поки працюємо, як працювали. Хоча я підозрюю, що Калниш йде саме через це», - зазначило джерело в редакції.

Як повідомляв «Детектор медіа», нещодавно стало відомо, що головний редактор «Радио Вести» Валерій Калниш звільняється з цієї посади, проте лишиться ведучим усіх своїх програм. Він пояснив своє рішення тим, що наразі йому цікавіша робота ведучого та журналістські проекти, а також написання книги інтерв’ю з колегами по цеху.

Пан Калниш заперечив інформацію щодо цензури від власників «Вести Украина».

«Про такі планірки я нічого не знаю, участі в них не брав. Про президентські амбіції Клименка – теж. І про постановку цілі зробити Клименко президентом мені нічого не відомо. Це навряд чи можливо навіть просто з точки зору використання ЗМІ. Я, чесно кажучи, не вірю в сценарії створення ЗМІ під певні цілі. Темників у нас немає і ніяких записок від керівництва з підписами ніхто на прямі ефіри не вносить, повірте (сміється. - ДМ). Ручаюся. А "О.В." - це хто? Маячня якась. Прямий ефір проконтролювати не можна. Єдині папірці, який нам приносять, це термінові новини. Адже ведучі працюють перед мікрофоном й не завжди дивляться на монітори комп’ютерів», - зазначив він.

Валерій Калниш також нагадав, що його умовою роботи на «Радио Вести» була відсутність цензури.«Всі рішення про те, які сюжети робити, приймаються колегіально об 11:00 щодня на редколегії. І о 15:00 в четвер щодо ефіру вихідного дня», - заявив він.

«Детектор медіа» також попросив ведучого програми «Максимум думок» Сакена Аймурзаєва прокоментувати інформацію, отриману від нашого джерела.

«По-перше, це не планірки. Це була розмова за підсумками року. Перша розмова і, я сподіваюся, остання. По-друге, президентських планів він не озвучував. Такого там я не чув», - зазначив журналіст.

Пан Аймурзаєв уточнив, що розмова з Олександром Клименком відбулася тиждень тому.

«Хто такий О.В. – не знаю, я таких паперів не бачив. Про присутність в ефірі проекту “Успішна країна” можна говорити. Поки це все представляється у вигляді реклами. Так що якогось прямого тиску на колектив немає. Це може підтвердити будь-хто в редакції.

Проблеми з виплатами були – тому він і зібрав цю нараду. Також дивно, що мене ваше джерело вказало як борця і опонента. Сперечатися з анонімним джерелом не бачу сенсу, воно дуже перебільшує», - додав він.

Нагадаємо, Олександр Клименко був міністром доходів і зборів України за президентства Віктора Януковича. Зараз перебуває в розшуку СБУ, живе за кордоном та виступає лідером політичної партії «Успішна країна».

Фото - InfoResist

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY