3 вересня – круглий стіл «Зміни до законодавства як рушійний фактор розвитку українського кіновиробництва»

1 Вересня 2015
10398

3 вересня – круглий стіл «Зміни до законодавства як рушійний фактор розвитку українського кіновиробництва»

10398
3 вересня – круглий стіл «Зміни до законодавства як рушійний фактор розвитку українського кіновиробництва»
У четвер, 3 вересня, о 12:30 в інформаційному агентстві УНІАН за ініціативи Громадської ради при Держкіно відбудеться круглий стіл на тему: «Зміни до законодавства як рушійний фактор розвитку українського кіновиробництва».
 
Тези до обговорення:
 
- Проблема визначення року виробництва фільму. Чинне законодавство оперує поняттям «року виробництва», тоді як не існує формального і легкого для перевірки критерію для визначення цього показника. Необхідність внести зміну, відповідно до якої російські серіали і фільми заборонятимуться не за роком виготовлення, а за роком першого оприлюднення (за копірайтом)?
 
- Проблема безкарності за порушення. Встановлення на законодавчому рівні юридичної відповідальності заявника за подачу в Держкіно недостовірних відомостей, та способів перевірки такої інформації - єдиний механізм, який спрацює?
 
- Проблема розрізнення фільмів, створених у копродукції з російськими кіновиробниками, та фільмів виробництва держави-агресора. Чи вирішить законодавче запровадження бальної системи оцінки цю проблему?
 
- Проблема «розмитості» критеріїв антитоталітарного закону. Як удосконалити?
 
Учасники: Пилип Іллєнко, голова Держкіно; Володимир Філіппов, голова Громадської ради при Держкіно; представники Нацради; представники українських медіагруп (вул. Хрещатик, 4, конференц-зал).
 
Потрібна акредитація. Телефон: (044) 498 07 64.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10398
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду