detector.media
01.09.2015 17:56
3 вересня – круглий стіл «Зміни до законодавства як рушійний фактор розвитку українського кіновиробництва»
У четвер, 3 вересня, о 12:30 в інформаційному агентстві УНІАН за ініціативи Громадської ради при Держкіно відбудеться круглий стіл на тему: «Зміни до законодавства як рушійний фактор розвитку українського кіновиробництва».
 
Тези до обговорення:
 
- Проблема визначення року виробництва фільму. Чинне законодавство оперує поняттям «року виробництва», тоді як не існує формального і легкого для перевірки критерію для визначення цього показника. Необхідність внести зміну, відповідно до якої російські серіали і фільми заборонятимуться не за роком виготовлення, а за роком першого оприлюднення (за копірайтом)?
 
- Проблема безкарності за порушення. Встановлення на законодавчому рівні юридичної відповідальності заявника за подачу в Держкіно недостовірних відомостей, та способів перевірки такої інформації - єдиний механізм, який спрацює?
 
- Проблема розрізнення фільмів, створених у копродукції з російськими кіновиробниками, та фільмів виробництва держави-агресора. Чи вирішить законодавче запровадження бальної системи оцінки цю проблему?
 
- Проблема «розмитості» критеріїв антитоталітарного закону. Як удосконалити?
 
Учасники: Пилип Іллєнко, голова Держкіно; Володимир Філіппов, голова Громадської ради при Держкіно; представники Нацради; представники українських медіагруп (вул. Хрещатик, 4, конференц-зал).
 
Потрібна акредитація. Телефон: (044) 498 07 64.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY