Комітет свободи слова заслухає інформацію правоохоронців щодо вбивства Олеся Бузини через два тижні

Комітет свободи слова заслухає інформацію правоохоронців щодо вбивства Олеся Бузини через два тижні

6 Травня 2015
2073

Комітет свободи слова заслухає інформацію правоохоронців щодо вбивства Олеся Бузини через два тижні

2073
Комітет свободи слова заслухає інформацію правоохоронців щодо вбивства Олеся Бузини через два тижні
Комітет свободи слова заслухає інформацію правоохоронців щодо вбивства Олеся Бузини через два тижні

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики переніс на два тижні зустріч у закритому режимі з правоохоронцями, які мали надати інформацію про вбивство колишнього шеф-редактора газети «Сегодня» Олеся Бузини. Про це попросили представники міліції, посилаючись на закритість слідства. Таке рішення було прийняте на черговому засіданні парламентського комітету 6 травня.

 

«Я мала розмову з міністром з цього приводу, питання про звіт у таємному режиму перенести на два тижні, бо триває слідство і вони не можуть розголошувати інформацію. Є відповідний лист. Ми домовилися, що через два тижні вони нададуть детальну інформацію. Для нас має бути цікавим, що розробляється також як одна з версій, що вбивство Бузини пов'язане з його професійною діяльністю. Справа досить серйозна, думаю, що ми можемо піти назустріч», - зазначила голова Комітету Вікторія Сюмар.

 

 

Нагадаємо, Комітет звернувся до Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки України щодо розслідування вбивства скандального публіциста Олеся Бузини та планував 6 травня заслухати в закритому режимі інформацію правоохоронців.

 

Як писала «Детектор медіа», скандально відомого публіциста та письменника Олеся Бузину було вбито 16 квітня близько 13.30 у Києві, у дворі його будинку по вул. Дегтярівській. Очевидці злочину повідомили про двох чоловіків, які здійснивши кілька пострілів, швидко поїхали на машині з іноземними номерами.

 

Міліція повідомила, що Олеся Бузину, за попередніми даними, застрелили з пістолета ТТ, і що були сім свідків убивства. Головне управління Міністерства внутрішніх справ у Києві вважає основною версією вбивства журналіста Олеся Бузини його професійну діяльність.

 

Президент України Петро Порошенко висловив вимогу до правоохоронних органів у найкоротший термін розкрити вбивства Олеся Бузини і депутата п'ятого скликання Верховної Ради від Партії регіонів Олега Калашникова, який був убитий у Києві напередодні.

 

Низка українських політиків припускають, що вбивства Олеся Бузини й Олега Калашникова організовані російськими спецслужбами.

 

Олесь Бузина був відомий своїми провокативно українофобськими заявами у ЗМІ та публічними скандалами. Був кандидатом у народні депутати України по мажоритарному київському міському виборчому округу № 223 від партії «Русский блок». З червня 2006 року він співпрацював з видавничим домом Ріната Ахметова «Сьогодні Мультімедіа» - працював спеціальним кореспондентом газети «Сегодня». 13 січня був призначений шеф-редактором газети «Сегодня», але на початку березня звільнився, заявивши, що пішов з посади через «цензуру» і заборону брати участь у шоу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2073
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду