Нацкомморалі готує звернення щодо видалення онлайн-петиції про ліквідацію НЕК

Нацкомморалі готує звернення щодо видалення онлайн-петиції про ліквідацію НЕК

17 Січня 2015
4225

Нацкомморалі готує звернення щодо видалення онлайн-петиції про ліквідацію НЕК

4225
Представники Комісії й надалі хочуть захищати суспільство від насилля, жорстокості й деградації
Нацкомморалі готує звернення щодо видалення онлайн-петиції про ліквідацію НЕК
Нацкомморалі готує звернення щодо видалення онлайн-петиції про ліквідацію НЕК

Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі готує звернення до керівництва Avaaz щодо видалення петиції за ліквідацію НЕК. Про це йдеться в заяві Нацкомморалі.

 

«Від імені Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі відкрито заявляємо, що текст петиції містить недостовірну та неправдиву інформацію про діяльність Комісії», - йдеться в заяві НЕК. На думку представників комісії, петиція «свідомо вводить в оману українська громадськість, членів спільноти та третіх осіб».

 

Представники НЕК закликають громадськість та членів спільноти «Avaaz.org» в Україні та світі підтримати позицію Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі як державно-громадського органу, який «боронить інформаційний простір країни від низькопробної продукції, що порушує суспільний порядок та злагоду, поширює насилля і жорстокість, сприяє деградації людини та виступити на захист Комісії проти неправомірних спроб її дискредитації поплічниками окремих власників олігархічного медіа-бізнесу України, найманцями та лобістами їх інтересів».

 

Нагадаємо, автором тексту петиції є Ivan S., який стверджує, що текст звернення буде передано прем'єр-міністру України Арсенію Яценюку.

 

У петиції наведено аргументи щодо недоцільності контролюючих органів та їх фінансування у сфері суспільної моралі:

 

«По-перше, мораль є відносною категорією. Будь-які спроби встановити об'єктивне визначення моралі є насильством над особистістю. Питання захисту моралі вирішується в межах діалогу, а не шляхом винесення наказів контролюючими органами!



По-друге, в умовах війни на фінансування Комісії з держбюджету України йде від 4 до 5 мільйонів гривень на рік. Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що через його "принципову позицію", а також задля вияву "поваги до прохань, які надійшли від церковних ієрархів і релігійних лідерів", попри скорочення контролюючих органів України, для Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі зроблено виняток
».

 

14 січня Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики підтримав законопроект члена комітету Ольги Червакової № 1647 про внесення змін до Закону України «Про захист суспільної моралі» (щодо державного нагляду), який передбачає вилучити із закону згадки про Національну експертну комісію з питань захисту суспільної моралі (НЕК), поклавши її функції на інші державні органи. Відповідне рішення комітет ухвалив на засіданні 14 січня.

 

На фінансування Комісії суспільної моралі на 2015 рік в бюджеті передбачили 3 млн грн.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4225
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду