detector.media
17.01.2015 18:30
Нацкомморалі готує звернення щодо видалення онлайн-петиції про ліквідацію НЕК
Нацкомморалі готує звернення щодо видалення онлайн-петиції про ліквідацію НЕК
Представники Комісії й надалі хочуть захищати суспільство від насилля, жорстокості й деградації

Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі готує звернення до керівництва Avaaz щодо видалення петиції за ліквідацію НЕК. Про це йдеться в заяві Нацкомморалі.

 

«Від імені Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі відкрито заявляємо, що текст петиції містить недостовірну та неправдиву інформацію про діяльність Комісії», - йдеться в заяві НЕК. На думку представників комісії, петиція «свідомо вводить в оману українська громадськість, членів спільноти та третіх осіб».

 

Представники НЕК закликають громадськість та членів спільноти «Avaaz.org» в Україні та світі підтримати позицію Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі як державно-громадського органу, який «боронить інформаційний простір країни від низькопробної продукції, що порушує суспільний порядок та злагоду, поширює насилля і жорстокість, сприяє деградації людини та виступити на захист Комісії проти неправомірних спроб її дискредитації поплічниками окремих власників олігархічного медіа-бізнесу України, найманцями та лобістами їх інтересів».

 

Нагадаємо, автором тексту петиції є Ivan S., який стверджує, що текст звернення буде передано прем'єр-міністру України Арсенію Яценюку.

 

У петиції наведено аргументи щодо недоцільності контролюючих органів та їх фінансування у сфері суспільної моралі:

 

«По-перше, мораль є відносною категорією. Будь-які спроби встановити об'єктивне визначення моралі є насильством над особистістю. Питання захисту моралі вирішується в межах діалогу, а не шляхом винесення наказів контролюючими органами!



По-друге, в умовах війни на фінансування Комісії з держбюджету України йде від 4 до 5 мільйонів гривень на рік. Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що через його "принципову позицію", а також задля вияву "поваги до прохань, які надійшли від церковних ієрархів і релігійних лідерів", попри скорочення контролюючих органів України, для Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі зроблено виняток
».

 

14 січня Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики підтримав законопроект члена комітету Ольги Червакової № 1647 про внесення змін до Закону України «Про захист суспільної моралі» (щодо державного нагляду), який передбачає вилучити із закону згадки про Національну експертну комісію з питань захисту суспільної моралі (НЕК), поклавши її функції на інші державні органи. Відповідне рішення комітет ухвалив на засіданні 14 січня.

 

На фінансування Комісії суспільної моралі на 2015 рік в бюджеті передбачили 3 млн грн.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY