Держкіно відмовило у видачі прокатних посвідчень російським стрічкам «Тарас Бульба», «Кремінь» і «Кремінь-2»

Держкіно відмовило у видачі прокатних посвідчень російським стрічкам «Тарас Бульба», «Кремінь» і «Кремінь-2»

22 Грудня 2014
3857

Держкіно відмовило у видачі прокатних посвідчень російським стрічкам «Тарас Бульба», «Кремінь» і «Кремінь-2»

3857
Держкіно відмовило у видачі прокатних посвідчень російським стрічкам «Тарас Бульба», «Кремінь» і «Кремінь-2»
Держкіно відмовило у видачі прокатних посвідчень російським стрічкам «Тарас Бульба», «Кремінь» і «Кремінь-2»

У Державному агентстві України з питань кіно заборонили видавати прокатні посвідчення фільму «Тарас Бульба» Володимира Бортка, а також телесеріалам «Кремінь» та «Кремінь-2» Володимира Епіфанцева та Олександра Аншютца. Про це йдеться у повідомленні Держкіно для ЗМІ.

 

Усі три  стрічки - виробництва Росії. Рішення було прийнято на підставі висновку Експертної комісії з питань розповсюдження та демонстрування фільмів Держкіно.

 

«Обмеження розповсюдження серіалів «Кремінь» та «Кремінь-2» цілком відповідають позиції Держкіно не видавати прокатного посвідчення тим російським фільмам і серіалам, які в умовах російської інформаційної та воєнної агресії проти України, створюють позитивний імідж російських елітних військ, пропагують і героїзують спецназівців ГРУ ГШ РФ», - зазначається у повідомленні Держкіно.

 

Фільм «Тарас Бульба», на думку Експертної комісії, викривляє історичні події, фальсифікує і дискредитує українську національну ідею, загалом є кричуще антиукраїнським, ставить під сумнів існування українського народу. «Варто відзначити, що Володимир Бортко екранізував саме другу версію однойменної повісті Миколи Гоголя, створену на вимогу російського царату, де суттєво зміщені акценти на Русь і російське, а Україна та українське майже відсутні», - вказують у Держкіно.

 

Голова Держкіно Пилип Іллєнко наголосив: «Названі фільми недоцільно демонструвати в умовах неоголошеної війни проти України. Адже через їх пропагандистський характер вони можуть нанести суттєву шкоду національним інтересам».

 

Як писала «Детектор медіа», днями Експертна комісія Держкіно України ухвалила рішення про заборону для показу на території України російського фільму «Мами-3», що є продовженням франшизи «Мами» і стане заключної частиною мелодрами.

 

Нагадаємо,  9 грудня стало відомо, що Держкіно заборонило 71 фільм і серіал з Іваном Охлобистіним, у тому числі - серіали «Інтерни» та «Метод Фрейда».У відповідь російський актор, сценарист, шоумен і священник Іван Охлобистін, відомий своїми антиукраїнськими висловлюваннями, заявив, що заборона в Україні показу фільмів і серіалів з його участю не буде діяти, і глядачі в Україні все одно будуть дивитися його фільми.

 

 4 листопада Держкіно за зверненням Міністерства культури України, Служби безпеки України, а також Національної спілки кінематографістів України прийняло рішення про скасування або відмову в державній реєстрації фільмів та телесеріалів за участі російського актора Михайла Пореченкова, який 30 жовтня приїжджав до Донецька і показово стріляв з крупнокаліберного кулемету в бік українських позицій донецького аеропорту. Не чекаючи рішення Держкіно, телеканал ICTV, а згодом і вся медіагрупа StarLightMedia (СТБ, ICTV, Новий канал, М1, М2, та QTV) 31 жовтня заявили, що знімають з ефіру всі художні фільми та серіали (зокрема, серіал «Агент національної безпеки») з Михайлом Пореченковим.  

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3857
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду