Держкіно заборонило 71 фільм і серіал з Охлобистіним, у тому числі «Інтерни» та «Метод Фрейда»

Держкіно заборонило 71 фільм і серіал з Охлобистіним, у тому числі «Інтерни» та «Метод Фрейда»

9 Грудня 2014
8479
9 Грудня 2014
15:33

Держкіно заборонило 71 фільм і серіал з Охлобистіним, у тому числі «Інтерни» та «Метод Фрейда»

8479
Держкіно заборонило 71 фільм і серіал з Охлобистіним, у тому числі «Інтерни» та «Метод Фрейда»
Держкіно заборонило 71 фільм і серіал з Охлобистіним, у тому числі «Інтерни» та «Метод Фрейда»

9 грудня Державне агентство з питань кіно прийняло рішення про скасування або відмову в державній реєстрації 71 фільму та серіалу за участі російського актора Івана Охлобистіна, який нещодавно нелегально приїхав на територію України, виступив у підконтрольному терористам Донецьку і зробив декілька скандальним заяв на підтримку «ДНР».

 

Про це «Детектор медіа» повідомили в прес-службі Держкіно, підтвердивши інформацію, яку у Facebook повідомив голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко.

 

Своє рішення Держкіно прийняло на підставі висновків Експертної комісії з питань розповсюдження та демонстрування фільмів

 

У прес-службі уточнили, що йдеться про повну фільмографію Івана Охлобистіна, у тому числі заборонено серіал «Інтерни», що зараз транслюється на телеканалах «Україна» і НЛО TV (холдинг «Медіа Група Україна»), та серіал «Метод Фрейда» виробництва українсько-російської кінокомпанії Star Media.

 

Найближчим часом «Детектор медіа» очікує від Держкіно повний перелік фільмів і серіалів, щодо яких прийнято рішення.

 

Як писала «Детектор медіа», Держкіно запланувало переглянути дію державних прокатних посвідчень на фільми за участю Івана Охлобистіна, про що «Детектор медіа» повідомив голова Держкіно Пилип Іллєнко. Засідання Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів було призначено на 9 грудня.

 

До Держкіно також звернулася Національна рада з питань телебачення і радіомовлення з проханням розглянути можливість відкликання прокатних посвідчень фільмів і серіалів за участі Івана Охлобистіна. Згодом голова Нацради Юрій Артеменко заявив, що засідання Експертної комісії буде проведено з його ініціативи.

 

Водночас, не очікуючи рішення Експертної комісії Держкіно, новопризначений віце-прем'єр, міністр культури України В'ячеслав Кириленко заявив, що фільми з Іваном Охлобистіним будуть заборонені. «Прокатні посвідчення для усіх фільмів із Охлобистіним будуть скасовані Держкіно: якась повага до самих себе мусить же у нас бути!», - написав віце-прем'єр.

 

Раніше перший заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк у коментарі «Детектор медіа» сказала, що телеканали самі мають відмовитися від проектів за участі Івана Охлобистіна, не чекаючи заборон. Так вона прокоментувала можливість заборони серіалу «Інтерни» за участі Івана Охлобистіна, який нині транслюють телеканали «Україна» і НЛО TV, що входять до складу медіахолдингу «Медіа Група Україна».

 

Нагадаємо, 4 листопада Держкіно за зверненням Міністерства культури України, Служби безпеки України, а також Національної спілки кінематографістів України прийняло рішення про скасування або відмову в державній реєстрації фільмів та телесеріалів за участі російського актора Михайла Пореченкова, який 30 жовтня приїжджав до Донецька і показово стріляв з крупнокаліберного кулемету в бік українських позицій донецького аеропорту.

 

Не чекаючи рішення Держкіно, телеканал ICTV, а згодом і вся медіагрупа StarLightMedia (СТБ, ICTV, Новий канал, М1, М2, та QTV) 31 жовтня заявили, що знімають з ефіру всі художні фільми та серіали (зокрема, серіал «Агент національної безпеки») з Михайлом Пореченковим.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8479
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Маша
3396 дн. тому
Идиоты
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду