Слідчий в Умані вимагає від ICTV довідку, що оператор телеканалу є журналістом

Слідчий в Умані вимагає від ICTV довідку, що оператор телеканалу є журналістом

18 Грудня 2014
5940

Слідчий в Умані вимагає від ICTV довідку, що оператор телеканалу є журналістом

5940
Слідчий в Умані вимагає від ICTV довідку, що оператор телеканалу є журналістом
Слідчий в Умані вимагає від ICTV довідку, що оператор телеканалу є журналістом

Слідче відділення Уманського МВ УМВС України у Черкаській області, яке проводить досудове розслідування по кримінальному провадженню внесеному статтею ст.171 КК України «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів», просить телеканал ICTV надати довідку про те, що їх оператор є журналістом. Про це «Детектор медіа» розповіла випусковий редактор програми «Надзвичайні новини» каналу ICTV Катерина Трушик.

 

Редактор розповіла, що 27 листопада в місті Умані (Черкаська область) на оператора каналу ICTV Юрія Лисого під час виконання ним професійних обовзяків було скоєно напад.

 

«У нас специфічна програма. Інколи оператор виїжджає на зйомку без журналіста. Журналіст уже потім готує текст. Тієї ночі наш оператор виїхав зняти нічну дорожньо-транспортну пригоду. Порушник - п'яний водій, кинувся на камеру, відбив з неї накамерне світло і добряче штовхнув оператора. Оператор звернувся в міліцію, вони відкрили провадження», - розповіла редактор.

 

Сюжет каналу про ДТП можна переглянути тут.

 

Пані Трушик повідомила, що згодом уманська міліція звернулася до каналу з вимогою надати інформацію про посадові обов'язки оператора. «Ми надали підтвердження, що Юрій Лисий є штатним працівником програми «Надзвичайні новини», а потім отримали оцей незрозумілий лист, на який я навіть не знаю, як відповісти», - зазначила вона.

 

У листі від міліції зазначається, що «згідно вимог Кримінального кодексу України основним і безпосереднім об'єктом зазначеного злочину є встановлений порядок здійснення законної професійної діяльності журналістів та потерпілим від злочину є професійний журналіст».

 

«В зв'язку з викладеним, прошу Вас надати довідку про те, чи є оператор відеозапису Лисий Юрій Іванович журналістом», - звертається до каналу слідчий у цій справі, майор міліції М.О.Ващенок.

 

 

Катерина Трушик також повідомила, що подібні інциденти регулярно трапляються із журналістами програми. Редація виграла суд у схожій справі у Запоріжжі (подію висвітлював оператор і журналіст), мав місце також інцидент перешкоджання роботі оператора у Житомирі.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 10 жовтня під час пікету біля Адміністрації Президента України на вулиці Банковій у Києві невідомі в камуфляжі розбили камеру знімальній групі програми «Надзвичайні новини» каналу ICTV - міліція їх не захищала. 

 

Нагадаємо,  Апеляційний суд Київської області у справі щодо нападу представника забудовника на знімальну групу каналу СТБ в Ірпені у червні 2013 року вимагає доказів, що телеканал - це ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5940
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ну такое
3414 дн. тому
Да уж, что и говорить...У вас - "специфическая программа", делается высокопоставленным ментом-коррупционером. Странно, что ж теперь-то так редакцию этого прожекта постоянно возмущает и плющит? Плоды успешной (судя по продвижению в должностях и званиях) работы в министерстве собственного хозяина, его "нужных" людей, друзей и коллег с зарплатами в три копейки и автомобилями представительского класса, да собственным "межигорьем" у каждого? Или это "вдруг" и спонтанно милиция у нас докатилась до такого? Помнится в бытность советником главы МВД кто-то даже усиленно бил морду Луценко у Шустера. Причина - бедные, нищие простые работники сидят годами без жилья ,стоят в очереди, а тут водителю своему Луценко, шутка ли сказать, в самом задрипаном районе города, на окраинах, смог-таки обеспечить 1-к квартирку, площадью аж 32 метра! в старом панельном доме! Какая коррупция и безобразие! То ли дело все, включая нашего "принципиального" борца за "бедных" сотрудников в "очередях". Ведь у каждого такого "принципиального" только личный автопарк стоит как 5-10 таких квартир, и есть по домику подстать имению экс-генпрокурора Пшонки. Но это - по нашему, за это "принципиальный" не возмущался и морды не бил. А теперь вдруг пару раз столкнулись с тем, что уже много лет регулярно и значительно хуже переживают наши сограждане и сделали (тоже - вдруг) для себя и своего "специфического проекта" открытие? Нет, дамы и господа. В том числе и вы ,и ваш хозяин прямо повинны в такой плачевной ситуации! Так что прекращайте волать везде и всюду ,что вас, дескать, ущемляют и обижают! Вот кто-кто ,а вы не имеете на это никакого даже морального права!
Понтій Пілат
3415 дн. тому
Слідчого майора за баню і розстріляти без суда і слідства!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду