На журналістів «Надзвичайних новин» каналу ICTV напали біля Адміністрації Президента – міліція не захищала

На журналістів «Надзвичайних новин» каналу ICTV напали біля Адміністрації Президента – міліція не захищала

10 Жовтня 2014
6519

На журналістів «Надзвичайних новин» каналу ICTV напали біля Адміністрації Президента – міліція не захищала

6519
На журналістів «Надзвичайних новин» каналу ICTV напали біля Адміністрації Президента – міліція не захищала
На журналістів «Надзвичайних новин» каналу ICTV напали біля Адміністрації Президента – міліція не захищала

Сьогодні, 10 жовтня, під час пікету біля Адміністрації Президента України на вулиці Банковій у Києві невідомі в камуфляжі розбили камеру знімальній групі програми «Надзвичайні новини» каналу ICTV. Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

Інцидент стався близько 12.00. Як розповіла кореспондент програми Олександра Тіторова, камеру розбили, коли оператор знімав бійку між представниками Автомайдану та невідомими у камуфляжі.

 

«Коли ми приїхали на зйомку, перед Адміністрацією вже стояв кордон з міліціонерів і бійців батальйону «Київ 1», серед яких були і люди в камуфляжі без будь-яких розпізнавальних знаків. Після того, як автомайданівці підпалили шини, ці невідомі відділилися від міліцейського кордону та спробували їм перешкодити. В результаті зав'язалася бійка, під час якої невідомий в камуфляжі, побачивши камеру, підійшов і вибив її з рук оператора. Камера вартістю 6000 доларів впала на асфальт, і тепер потребує ремонту, в ній збився фокус», - розповіла пані Тіторова.

 

Оператор і журналіст не постраждали. Разом із тим, відзначає прес-служба ICTV, присутні на акції протесту міліціонери не захищали журналістів. Також, за цією інформацією, вони відмовлялися прийняти заяву від оператора «Надзвичайних новин» щодо нападу на нього.

 

«Присутні на акції протесту міліціонери вирішили не втручатися. Після інциденту оператор знімальної групи «Надзвичайних новин» спробував зробити письмову заяву в міліцію на місці подій, але представники органів правопорядку відмовилися її прийняти, мотивуючи відмову відсутністю необхідних бланків. Знімальній групі «Надзвичайних новин» довелося викликати міліцію по телефону. За сорок хвилин, міліцейський наряд, що під'їхав до Адміністрації Президента, все ж прийняв заяву від оператора телеканалу ICTV», - йдеться в повідомленні прес-служби.

 

«Детектор медіа» звернеться по коментар щодо інциденту до відділу зв'язків із громадськістю МВС України в Києві.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6519
Коментарі
11
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Павел
3489 дн. тому
Получается, нужно еще съемочную группу доукомплектовывать охраной, так как на тех кто должен это делать рассчитывать не приходится
Ольга Викторовна
3489 дн. тому
Вот такая и охрана, что скоро будут люди просто падать на землю, при первом хлопке, чтоб не зацепило шальная. Просто чтобы выжить. Жаль что так относятся ко всем. Как всегда.
Ваня
3489 дн. тому
Что за охрана,если даже оператора телевидения не могут обезопасить от уродов.
Фараон
3490 дн. тому
Как хочется жить в нормальной стране, ге людям не буду мешать всякие дегенераты. Просто жить на благо общества и не бояться, что какой то бабуин бросит в тебя камень или сломает твою собственность или орудие производства. Чтоб они все в аду были, дегенераты.
Азазелло
3492 дн. тому
Жаль, что у нас не могут создать в стране такие условия, чтобы молодые люди спокойно работали занимались творчеством. Обязательно найдется кто то,кто искалечит или его или аппаратуру.Очень жаль.
однако
3492 дн. тому
Когда в стране системно и много лет нормально не работает правоохранительная система, хотя по успехам в МВД одного из руководителей "пострадавшего" проекта об этом не скажешь, правосудие и своё понимание справедливости, рано или поздно, переходит в руки толпы. А в толпе, которая готова бить морды, как известно, не спрашивают журналистское удостоверение! Ну а то, что милиция у нас давно не защищает своих граждан, закрывает глаза на многие преступления против простых, рядовых граждан, не расследует их, не принимает у людей заявления,не реагирует на них и так далее, вообще-то всем известно давно. Рады, что по прошествии многих лет, съемочной группе проекта бывшего даже чуть ли не замминистра МВД Стогния, наконец-то раскрыли на это глаза.
Саша
3492 дн. тому
Те,кто мешает журналистам снимать, эти наймы, должны рассчитаться за разбитую камеру как минимум.
НЛО
3492 дн. тому
Грустно, когда люди так дурно воспитаны. Кто нас с такими гопниками в Европу примет? Никто и никогда.
скрипач
3493 дн. тому
Жаль, что из-за каких то... страдают люди, которые честно выполняют свою работу. Есть два типа людей- те, кто борется со здом, и люди - сами зло. И сейчас как лакмус видно все без лупы. "Ху есть ху" как говорил Горбачев.
не пойму: чего такой шум вокруг
3493 дн. тому
а еще лично Титоровой рекомендую на эту тему сделать трогательный сюжет: как данное происшествие будет звучать "на фене" в изложении трижды рецидивиста. Это ж так круто и классно! Будет рейтинг от пиара уголовщины!
не пойму: вокруг чего такой шум
3493 дн. тому
не пойму: к чему столько шума вокруг каких-то "НН"? или ваши рожи наконец-то сделали для себя открытие, что милиция, как и прежде, не работает, граждан не защищает, заявления не принимает?! так жаль, что вам, уродам моральным, побили только камеру! и вообще, "нечего было шлятыся под АП", Титорова ж прописана по другому адресу и "НН" тоже....
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду