Якби Ілона не було, нам варто було б його придумати

Якби Ілона не було, нам варто було б його придумати

4 Жовтня 2022
1799
4 Жовтня 2022
09:41

Якби Ілона не було, нам варто було б його придумати

Артем Біденко
голова правління ГО «Інститут інформаційної безпеки»
1799
Навіщо це Маску – неясно. Але з точки зору публічних міжнародних комунікацій ми отримали лише плюси. На ленд-ліз його твіти не вплинуть, на успіх ЗСУ – тим більше.
Якби Ілона не було, нам варто було б його придумати
Якби Ілона не було, нам варто було б його придумати

Якби Ілона не було, нам варто було б його придумати. Для українських стратегічних комунікацій це суцільний win: попри виборчу гонку в штатах ми знову в топі новин; наші політики отримали шанс красиво і з гумором відповісти Маску (і це потім транслюватимуть медіа); формат, який він пропонує, точно на нашу користь, це фактично інформаційне щеплення.

Навіщо це Маску – неясно. Але з точки зору публічних міжнародних комунікацій ми отримали лише плюси. На ленд-ліз його твіти не вплинуть, на успіх ЗСУ – тим більше!

Так сталося, що інші країни мають багато своїх тем, свої власні вибори, своїх політичних маніпуляторів. І Україна далеко не перша для них, як би нам цього не хотілося. Триматися в топі медіа – дуже непросто, перебивати інші інформаційні приводи – вимагає над-зусиль. Тому отримати вірусне покриття завдяки явно провокативному опитуванню – це прекрано.

В світі безліч людей, які вважають, що справедливість на стороні України, і жоден твіт їх не переконає в протилежному. Так само безліч людей, які вважають, що України занадто багато, і тому Маск їм "зайде". Але на реальні процеси ці люди мало впливають. А перебування в порядку денному, можливість публічно відповідати - дуже дорого коштує.

Тож для нас це прекрасний шанс ще раз аргументовано довести, чому правда на нашій стороні.Швидкість і якість реагування президента та політиків – це справжні стратегічні комунікації в дії.

Оригінал за посиланням

Фото: Steve Jurvetson/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1799
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду