detector.media
Артем Біденко
04.10.2022 09:41
Якби Ілона не було, нам варто було б його придумати
Якби Ілона не було, нам варто було б його придумати
Навіщо це Маску – неясно. Але з точки зору публічних міжнародних комунікацій ми отримали лише плюси. На ленд-ліз його твіти не вплинуть, на успіх ЗСУ – тим більше.

Якби Ілона не було, нам варто було б його придумати. Для українських стратегічних комунікацій це суцільний win: попри виборчу гонку в штатах ми знову в топі новин; наші політики отримали шанс красиво і з гумором відповісти Маску (і це потім транслюватимуть медіа); формат, який він пропонує, точно на нашу користь, це фактично інформаційне щеплення.

Навіщо це Маску – неясно. Але з точки зору публічних міжнародних комунікацій ми отримали лише плюси. На ленд-ліз його твіти не вплинуть, на успіх ЗСУ – тим більше!

Так сталося, що інші країни мають багато своїх тем, свої власні вибори, своїх політичних маніпуляторів. І Україна далеко не перша для них, як би нам цього не хотілося. Триматися в топі медіа – дуже непросто, перебивати інші інформаційні приводи – вимагає над-зусиль. Тому отримати вірусне покриття завдяки явно провокативному опитуванню – це прекрано.

В світі безліч людей, які вважають, що справедливість на стороні України, і жоден твіт їх не переконає в протилежному. Так само безліч людей, які вважають, що України занадто багато, і тому Маск їм "зайде". Але на реальні процеси ці люди мало впливають. А перебування в порядку денному, можливість публічно відповідати - дуже дорого коштує.

Тож для нас це прекрасний шанс ще раз аргументовано довести, чому правда на нашій стороні.Швидкість і якість реагування президента та політиків – це справжні стратегічні комунікації в дії.

Оригінал за посиланням

Фото: Steve Jurvetson/Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY