Може, й Медведчука варто взяти на роботу в Мінкульт?

Може, й Медведчука варто взяти на роботу в Мінкульт?

14 Травня 2022
1355
14 Травня 2022
17:25

Може, й Медведчука варто взяти на роботу в Мінкульт?

Тетяна Трощинська
головна редакторка «Громадського радіо»
1355
Раз міністерству не відоме слово «репутація»…
Може, й Медведчука варто взяти на роботу в Мінкульт?
Може, й Медведчука варто взяти на роботу в Мінкульт?

Позиція Міністерства культури та інформаційної політики щодо відсторонення від ефірів єдиного марафону ведучих, які особливо відзначилися любов'ю до російської пропаганди, означає, що МКІП не відоме слово «репутація».

Ті ЗМІ і людей, що підписали заяву, у першому ж рядочку названо «низкою медійників», які хочуть відсторонити «ведучих», і далі можна було б не читати.

Хоча далі цікавіше.

МКІП вважає, що «сьогодні не час для публічних люстрацій та розпалювання конфліктів всередині країни та професійної журналістської спільноти», бо їм дорогий кожен голос, хто перейшов — а далі увага! — «на сторону України і доводить свою позицію сумлінною цілодобовою працею».

Почнемо з того, що це звичайна робота за зарплату, і нічого надлюдськи сумлінного у цьому немає.

А от з «перейшов на сторону України» — це показово.

З одного боку, МКІП без суду і слідства маркує цих людей державними зрадниками (ну, якщо були на іншій стороні, то хто?), з іншого боку — винними у якомусь «конфлікті» робить тих, хто не хоче працювати поруч.

Цікаво, а самого Медведчука питали? Може, він теж покаявся і «перейшов на сторону України»?

У нього великий менеджерський досвід і знання про інформполітику ще з часів «України без Кучми» і Помаранчевої революції.

Замість тюрми він міг би попрацювати у МКІП, не час втрачати такі уміння і досвід.

Бо, як пише МКІП, «якщо ми не хочемо зробити щілину в нашій обороні перед Росією, то ми сьогодні маємо всі виступати єдиним фронтом та не розпалювати ворожнечу всередині країни».

Тобто люди роками дають майданчик Шарію, цілуються з Лукаш і Портновим, в їхніх ефірах Мураєв розповідає, що НАТО організоване колишніми нацистами, Кузьмін — про право «народу Донбасу на самооборону», а ворожнечу розпалюють ті, хто підписав заяву.

Тобто можна брати участь у підготовці ґрунту до війни, яка обертається геноцидом, а потім написати пост на фейсбуку, що ти прозріваєш, і все.

Заувага, що міністерство не може, з огляду на свої повноваження, та не вважає за доцільне втручатись в кадрову політику каналів та медіагруп, — уже неістотна на тлі цього всього.

Бо позиція його дуже чітка.

Ніхто ж не забере право у цих ведучих говорити і далі  — де завгодно — на всіх ютубах і приватних медіа.

Говорити все, що вони хочуть, в країні зі свободою слова.

Йшлося про єдиний марафон як зразок, який має символізувати зовсім інший рівень професійних стандартів.

Але для МКІП, видно, це неважливо.

І, до речі. А що ж тоді з «єдиним фронтом « і 5 каналом, Прямим і «Еспресо», яких вимкнули, за словами Микити Потураєва, «через організаційні деталі»?

Цікаво, що чи хто допоміг владнати організаційні деталі, щоб не забути залучити до ведення марафону усіх цих ведучих від Медведчука?

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1355
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Перець
720 дн. тому
Олександр Солонько(с) "Толерування Мінкультом проросійських пропагандистів, які перезулися в повітрі після вторгнення, не може мати жодного виправдання. Будь-яка негативна відповідь Ткаченка на вимогу медіа спільноти прибрати з ефіру працівників каналів медведчука не має сенсу і зміст її не вартий уваги поки ця відповідь негативна. Роками ці люди легалізували в публічному дискурсі шарія, портнова та намагалися влаштувати телемости з Москвою. Вони працювали на те, щоб в Кремлі таки вирішили, що зможуть взяти Україну приступом та зважилися на вторгнення. Ці люди опосередковано несуть відповідальність за невинні жертви та безглузді руйнування в Україні. Вони не просто мають бути прибрані з ефіру. Вони не повинні мати можливості влаштуватися в будь-яке медіа навіть на посаду прибиральників. Не те, що ведучих чи редакторів. Більше того, їх діяльність повинна стати придметом вивчення в рамках відповідних кримінальних проваджень. Сам факт того, що зараз ці люди беруть участь в реалізації інформаційної політики держави, а влада їх захищає, це наруга над пам"яттю всіх, хто загинув, захишаючи Україну зі зброєю чи без. Всіх невинно закатованих, розстріляних, знищених ракетами і бомбами."
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду