Телевізійний ринок реклами у 2022 році зросте мінімум на 15%

Телевізійний ринок реклами у 2022 році зросте мінімум на 15%

29 Жовтня 2021
2905
29 Жовтня 2021
09:00

Телевізійний ринок реклами у 2022 році зросте мінімум на 15%

2905
Майбутнє зростання має і економічні, і суто телевізійні причини.
Телевізійний ринок реклами у 2022 році зросте мінімум на 15%
Телевізійний ринок реклами у 2022 році зросте мінімум на 15%

Ринок телевізійної реклами завжди залежить від рівня валового внутрішнього продукту країни. Економіка в Україні далі зростає, й за прогнозами Міністерства фінансів та багатьох міжнародних компаній у 2022 році зростатиме приблизно на рівні 2021-го. Економіку рухає торгівля, а роздрібний оборот торгівлі в Україні в порівнянні з минулим роком (січень—серпень) зріс на 21% за даними Укрстату. Однією з причин зростання обороту в торгівлі стало збільшення купівельної спроможності українців: середня зарплатня в Україні в серпні 2021 року зросла на 22% в порівнянні з серпнем 2021-го.

Крім економічних причин зростання є ще суто телевізійні. Щороку на ринку зменшується інвентар прямої реклами через зростання Other TV, частка якого у деякі тижні поточного року сягала 35%. Падіння інвентарю у порівнянні з минулим роком становить близько 11%, не враховуючи період з жовтня по грудень. Зрозуміло, що у березні-квітні 2020 року було зростання телеперегляду через карантин, але на падіння інвентарю на ринку в 2021 році найбільше вплинула «Медіа Група Україна», яка втратила 30% вироблених рейтингів у порівнянні з минулим роком по вересень включно. При скороченні інвентарю виникає ще більший попит, тобто потрібна додаткова інфляція для його вирівнювання.

Ще один показник збільшення доходів телеринку – це аномальна кількість запитів клієнтів щодо збільшення своїх поточних річних бюджетів і поява нових клієнтів, які ще не були активні в цьому році. І оскільки СОР до масового збільшення бюджетів з червня до кінця року і так був під 100%, це призвело до складнощів постановки роликів в ефір, починаючи з червня. Найбільші складнощі з розміщенням були у вересні, і тоді компанія «Сиріус Медіа» (партнер групи 1+1 media з продажу прямої реклами) пішла назустріч рекламодавцям і з жовтня відкрила нічні блоки з другої години ночі до шостої години ранку для постановки бонусів, чим багато клієнтів із задоволенням скористалися.

Наприклад, на тижні з 11 по 17 жовтня СОР нічних блоків становив 98%, тобто нічні блоки практично повністю (всі 9 можливих хвилин в годині) забиті бонусами. Відкриття нічних блоків дало близько 2,7% додаткового ресурсу. «Сиріус Медіа» вже відкрила продажі на наступний рік із мінімальними змінами цінової політики та мотивацією угод при ранньому підтвердженні. Вже є достатньо запитів і багато клієнтів спокійно сприймають інфляцію, тому що розуміють – тільки за таких умов можна комфортно розміщуватися в ефірі.

Олександр Жданов, керівник «Сиріус Медіа»

Головне зображення з https://cnbccatalyst.com/

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2905
Читайте також
14.10.2021 14:00
Світлана Калініна
для «Детектора медіа»
3 578
17.12.2020 10:30
Орест Білоскурський
для «Детектора медіа»
10 851
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду