7 порад, як стати головним зірковим експертом усіх головних каналів країни

3 Вересня 2018
2407
3 Вересня 2018
11:41

7 порад, як стати головним зірковим експертом усіх головних каналів країни

Тетяна Трощинська
головна редакторка «Громадського радіо»
2407
7 порад, як стати головним зірковим експертом усіх головних каналів країни
  1. Починайте розмову із журналістом (особливо, якщо це журналістка) невимушено: «Танюша», «Катюша» тощо, можна на «ти». Це одразу допоможе подолати дистанцію між вами, покаже, наскільки добре ви володієте зменшувально-пестливими суфіксами, і нагадає журналістові/ці про його/її місце.
  2. Повідомте, що ви/ваше ім’я – це бренд, і вам треба подумати, чи бренд цього ЗМІ потрапляє у цінності вашого бренду. Але якщо вас запрошують поговорити за життя-буття, або в програму, де в назві є слова «prime/crime/cry/lie», одразу погоджуйтесь! Плювати на цінності!
  3. Запитайте про рейтинг і шейр. Слово «шейр» потренуйтесь вимовляти: воно має відлітати від зубів чітко. З шейром – це як з брендом: якщо ваш шейр не потрапляє у їхній шейр, про що вам говорити!
  4. Одразу ж у розмові з журналістом скажіть, що знаєте «всіх їхніх» – Опру Вінфрі, Андрія Куликова і усіх ведучих «Аль-Джазіри». Це ще на кілька кроків скоротить між вами дистанцію, і натякне, що якшошо, ви можете подзвонити босу. Скажіть, що ви знайомі з 80-х років, навіть якщо вам 25. Журналісти не вміють рахувати.
  5. Починайте інтерв’ю словами «Як учора я вже говорив/ла вашим колегам….». Це покаже, що: а) ви дуже затребуваний експерт/ка, б) усі запитання банальні і вас нічим не здивуєш, в) це просто круто звучить.
  6. Вимагайте машину! Завжди, навіть якщо у вас не болить ні рука, ні нога, і вас запрошують на ефір вдень, і не в дощ, не в сніг, не в цунамі, не в торнадо, і, наприклад, на Хрещатик, 26. Зіркових головних експертів не повинно турбувати питання фінансування ЗМІ, на яке вони йдуть.
  7. Візьміть із собою собаку. Його поява в кадрі гарантована. Це вам будь-який режисер скаже.

Тетяна Трощинська 7 років була заступницею головного редактора ТСН на каналі 1+1 та як стартовий менеджер запускала телеканал «Бізнес». Є медіаторкою та фахівчинею із переговорних навичок за Гарвардською методикою, працює тренеркою Академії лідерства за програмою Ради Європи. Вона також розробляє та проводить тренінги з розвитку комунікативних та медіа-навичок дорослих. Зараз головна редакторка «Громадського радіо».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2407
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду