detector.media
Тетяна Трощинська
для «Детектора медіа»
03.09.2018 11:41
7 порад, як стати головним зірковим експертом усіх головних каналів країни
  1. Починайте розмову із журналістом (особливо, якщо це журналістка) невимушено: «Танюша», «Катюша» тощо, можна на «ти». Це одразу допоможе подолати дистанцію між вами, покаже, наскільки добре ви володієте зменшувально-пестливими суфіксами, і нагадає журналістові/ці про його/її місце.
  2. Повідомте, що ви/ваше ім’я – це бренд, і вам треба подумати, чи бренд цього ЗМІ потрапляє у цінності вашого бренду. Але якщо вас запрошують поговорити за життя-буття, або в програму, де в назві є слова «prime/crime/cry/lie», одразу погоджуйтесь! Плювати на цінності!
  3. Запитайте про рейтинг і шейр. Слово «шейр» потренуйтесь вимовляти: воно має відлітати від зубів чітко. З шейром – це як з брендом: якщо ваш шейр не потрапляє у їхній шейр, про що вам говорити!
  4. Одразу ж у розмові з журналістом скажіть, що знаєте «всіх їхніх» – Опру Вінфрі, Андрія Куликова і усіх ведучих «Аль-Джазіри». Це ще на кілька кроків скоротить між вами дистанцію, і натякне, що якшошо, ви можете подзвонити босу. Скажіть, що ви знайомі з 80-х років, навіть якщо вам 25. Журналісти не вміють рахувати.
  5. Починайте інтерв’ю словами «Як учора я вже говорив/ла вашим колегам….». Це покаже, що: а) ви дуже затребуваний експерт/ка, б) усі запитання банальні і вас нічим не здивуєш, в) це просто круто звучить.
  6. Вимагайте машину! Завжди, навіть якщо у вас не болить ні рука, ні нога, і вас запрошують на ефір вдень, і не в дощ, не в сніг, не в цунамі, не в торнадо, і, наприклад, на Хрещатик, 26. Зіркових головних експертів не повинно турбувати питання фінансування ЗМІ, на яке вони йдуть.
  7. Візьміть із собою собаку. Його поява в кадрі гарантована. Це вам будь-який режисер скаже.

Тетяна Трощинська 7 років була заступницею головного редактора ТСН на каналі 1+1 та як стартовий менеджер запускала телеканал «Бізнес». Є медіаторкою та фахівчинею із переговорних навичок за Гарвардською методикою, працює тренеркою Академії лідерства за програмою Ради Європи. Вона також розробляє та проводить тренінги з розвитку комунікативних та медіа-навичок дорослих. Зараз головна редакторка «Громадського радіо».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY