Кілька питань щодо Олімпіади в Ріо

8 Серпня 2016
2686
8 Серпня 2016
13:49

Кілька питань щодо Олімпіади в Ріо

2686
Точніше, кілька відповідей на питання, що назріли в глядачів.
Кілька питань щодо Олімпіади в Ріо

1) "Вперше на Олімпіаду Перший Національний не відправив журналістів! Зрада !!!"

Залежить від точки зору. Дивиться самі.

Кілька мільйонів євро НТКУ сплатила за права на дві Олімпіади (зима-літо). І не сплатила 70 тисяч доларів за відправку команди НТКУ.

Як так? А ось як (приклад): за діючими державними тарифами і ставками сплатити за добу в номері готелю в Ріо-де-Жанейро можна максимум 130 доларів. Тоді як вже рік тому бронювання номера в "олімпійському" місті починалося з 400-450 доларів. Те ж саме стосується всього - робочих місць на олімпійських локаціях, пересування п'яти знімальних груп між п'ятнадцятьма локаціями, інтернету і монтажних місць етс. Не кажучи вже про квитки на літак.

Знаєте, як завжди вирішувалися такі проблеми? Та запросто - чорним налом. Просто різниця покривалася кєшем. Який треба вкрасти у держави - тут, в компанії, на рекламі. Можна ще заробити на джинсі - багато. І використовувати кеш на ці та мільйон інших непередбачених держкодами, держтарифами і держрозцінками витрат.

Однак в НТКУ не крадуть.

І замість мільйона витрат тепер маємо мільйон проблем.
Наприклад, немає нових якісних дорогих веселих програм, зате є "падіння рейтингів".

Або ось - немає команди журналістів НТКУ в Ріо (якщо запитаєте мене, а як полетіли туди кілька сот чиновників - відповім: а ось так і полетіли. Готівкою. Звідки взяли - а ось про це вже у них питайте).

Не крадемо - не їдемо. Це зрада чи перемога?

PS -- до речи, про зраду в цьому випадку волають діячи з комерційних спорт-каналів, жоден з котрих таких обмежень з кєш-фло не має. Але й жоден з яких своїх людей туди не відправив. Дорікають прі цьому НТКУ, а не кусають своїх власників за хвіст.

***********

2) "...то, что предлагает родной телевизор - это мягко говоря... сейчас, например, финалы: прыжки в воду, дзю-до, тяжелая атлетика. Перший национальний: луковый полуфинал".

Пріоритет UA:Першого -- показ тих змагань, де беруть участь українськи спортсмени, а не взагалі фінали (фінали можна подивитись на Евроспорті, наприклад), або інши мотиві.
Також ми враховуємо вирогідність завоювання медалей, відтак, деяки речи можемо показувати з невеликою затримкой, Водночас декілька трансляцій показати не можна. Проте можна робити перекличку між трансляціями, що ми й робимо.

********

Будуть ще питання - збиратиму та відповідатиму по мірі надходження.

Джерело - Facebook Зураба Аласанії

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2686
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду