Фільм до референдуму

4 Квітня 2016
846
4 Квітня 2016
10:22

Фільм до референдуму

Юрій Луканов
вільний журналіст, для «Детектора медіа»
846
Фільм до референдуму

Зараз ідеться про референдум у Нідерландах по українському питанню. Я, мабуть, пізно додумався. У мене ж є фільм, який ми зняли з режисером Максимом Бернадським, про стосунки нідерландки і українця. «Хто ви є, містетр Джекі?» У мене є з титрами англійською.  

Там історія українського дисидента журналіста Валерія Марченка, який сидів за критику радянської влади. Він написав пару статей із критикою кульутрної політики. Він їх просто передрукував. Його посадили на п’ять років і на два роки заслання. А потім ще на десять років.

Валерію у заслання  через  «Amnesty International» написала громадянка Нідердандів Джеккі Бакс. Вони листувалися чотири роки, поки він не помер у в'язниці.

Коли він отримав першого листа, то не знав, що це суто жіноче ім'я. І відписав: «Я не знаю, хто ви є, містер Джекі». Звідси і назва фільму. Він свого часу на фестивалі європейського кіна показувався в Україні як нідерландська картина. Ну на DocuDays само собою. Правда, здається, тоді він так не називався.

Нідерландці, мабуть, вже не встигнуть його подивитися. Так хоч наші глянуть.

Ну і Наталя Лігачова колись про це величезну рецензію написала.

Фільм тут: https://vimeo.com/152125339

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
846
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду