У суді над Тимошенко кореспонденту УНІАН під час сутички пошкодили руку

26 Липня 2011
17880
26 Липня 2011
15:35

У суді над Тимошенко кореспонденту УНІАН під час сутички пошкодили руку

17880
У суді над Тимошенко кореспонденту УНІАН під час сутички пошкодили руку

У залі засідань Печерського суду 26 липня відбулася сутичка між депутатами БЮТ та представниками «Грифону», під час якої кореспондент УНІАН був скинутий з лави та отримав пошкодження руки. Про це повідомляє «Українська правда».

 

Сутичка почалася після того, як суддя Кірєєв виніс рішення про видалення з залу суду всіх присутніх. До того депутати стоячи кричали «Ганьба» у відповідь на те, що Юлії Тимошенко не дали часу на пошук адвоката, а суддя викликав першого свідка.

 

З залу засідання було вирішено видалити всіх порушників. Після цього в зал зайшов загін «Грифону», взяв в кільце присутніх, зокрема і журналістів. Під час сутички представники «Грифону» лаялися матом, викручували руки народним депутатам та відмовлялися показати свої посвідчення. У відповідь почали лаятися і народні депутати. «Грифон» двічі заходив до залу та вивів майже всіх присутніх.

 

 

Наразі в залі засідання лишилися лише кореспондент УНІАН та «Української правди», які відмовилися вийти з залу. При цьому у дворі суду стоїть загін «Беркуту».

 

Під час сутички Тимошенко була в залі суду і спостерігала за подіями з-за перегородки.

 

Треба відзначити, що рішення судді не було чутно і немає підтвердження, що воно було. Суддя оголосив перерву в засіданні для видалення депутатів з залу.

 

Як писала ТК, 6 липня бійці спецпідрозділу МВС «Беркут» увірвалися до судової зали Печерського районного суду в Києві, де слухається справа екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, і застосували фізичну силу до журналістів.

 

Журналісти вимагають від генерального прокурора України Віктора Пшонки і міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова порушити кримінальну справу за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів у Печерському районному суді міста Києва 6 і 7 липня.

 

«Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17880
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду