detector.media
26.07.2011 15:35
У суді над Тимошенко кореспонденту УНІАН під час сутички пошкодили руку

У залі засідань Печерського суду 26 липня відбулася сутичка між депутатами БЮТ та представниками «Грифону», під час якої кореспондент УНІАН був скинутий з лави та отримав пошкодження руки. Про це повідомляє «Українська правда».

 

Сутичка почалася після того, як суддя Кірєєв виніс рішення про видалення з залу суду всіх присутніх. До того депутати стоячи кричали «Ганьба» у відповідь на те, що Юлії Тимошенко не дали часу на пошук адвоката, а суддя викликав першого свідка.

 

З залу засідання було вирішено видалити всіх порушників. Після цього в зал зайшов загін «Грифону», взяв в кільце присутніх, зокрема і журналістів. Під час сутички представники «Грифону» лаялися матом, викручували руки народним депутатам та відмовлялися показати свої посвідчення. У відповідь почали лаятися і народні депутати. «Грифон» двічі заходив до залу та вивів майже всіх присутніх.

 

 

Наразі в залі засідання лишилися лише кореспондент УНІАН та «Української правди», які відмовилися вийти з залу. При цьому у дворі суду стоїть загін «Беркуту».

 

Під час сутички Тимошенко була в залі суду і спостерігала за подіями з-за перегородки.

 

Треба відзначити, що рішення судді не було чутно і немає підтвердження, що воно було. Суддя оголосив перерву в засіданні для видалення депутатів з залу.

 

Як писала ТК, 6 липня бійці спецпідрозділу МВС «Беркут» увірвалися до судової зали Печерського районного суду в Києві, де слухається справа екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, і застосували фізичну силу до журналістів.

 

Журналісти вимагають від генерального прокурора України Віктора Пшонки і міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова порушити кримінальну справу за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів у Печерському районному суді міста Києва 6 і 7 липня.

 

«Детектор медіа» 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY