Нацкомісія пропонує посередництво у вирішенні конфлікту в «Українському тижні»

15 Червня 2009
17179
15 Червня 2009
14:01

Нацкомісія пропонує посередництво у вирішенні конфлікту в «Українському тижні»

17179
Нацкомісія пропонує посередництво у вирішенні конфлікту в «Українському тижні»

Робоча група Національної комісії з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі при Президентові України, яку очолила директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар,  завершила вивчення ситуації, що склалася у журналі «Український тиждень».

 

За результатами роботи, сторонам конфлікту запропоновано обговорити за посередництва Комісії всі проблемні питання, які виникали і дійти мирової, або ж з'ясовувати відносини в судовому порядку. «Навіть у непростих випадках для нас є пріоритетом збереження журналістських прав, професійних стандартів та розвиток українських медіаринків», - підкреслив голова Нацкомісії Тарас Петрів. Але для прогресу, на його думку,  українським медіа та журналістському середовищу потрібне не декларативне, а  реальне впровадження європейських «правил гри».

 

Юрій Макаров і Сергій Гузь підтвердили те, що Тарас Петрів  мав із ними зустріч і запропонував за посередництва Нацкомісії сісти за стіл переговорів.

 

Коментуючи ТК пропозицію комісії, Юрій Макаров зазначив, що згоден на переговори,

але скептично ставиться до того, що в цьому зацікавлена друга сторона.

 

За словами Сергія Гузя, він залюбки візьме участь у переговорах за посередництва Національної комісії.

 

Нагадаємо, у квітні керівництво журналу «Український тиждень» вирішило скоротити кореспондента Сергія Гузя, який також очолює осередок Незалежної медіа-профспілки України у редакції видання. Сергій заявив, що його звільняють за профспілкову діяльність, оскільки він представляв осередок НМПУ в ході переговорів із адміністрацією про підписання колективної угоди; керівництво відкинуло це звинувачення. У травні співробітники «Українського тижня» виявили на своїх робочих комп'ютерах програму, за допомогою якої можна контролювати їхнє листування; керівництво назвало такі заяви «смішними». Парламентський комітет з питань свободи слова та інформації вирішив звернутись до Служби безпеки України з проханням перевірити факти стеження за журналістами. У свою чергу адміністрація журналу та частина колективу звернулась до перших осіб держави з проханням захистити видання від кампанії з дискредитації.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17179
Читайте також
16.06.2009 08:24
Олеся Маркитан, для «Детектор медіа»
26 077
15.06.2009 12:32
Юрій Луканов
, для «Детектор медіа»
31 094
15.06.2009 12:25
Анна Григораш, «Українська правда»
28 496
13.06.2009 13:43
Сергей Цыгипа
, для «Детектор медіа»
23 529
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду