detector.media
15.06.2009 14:01
Нацкомісія пропонує посередництво у вирішенні конфлікту в «Українському тижні»
Нацкомісія пропонує посередництво у вирішенні конфлікту в «Українському тижні»

Робоча група Національної комісії з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі при Президентові України, яку очолила директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар,  завершила вивчення ситуації, що склалася у журналі «Український тиждень».

 

За результатами роботи, сторонам конфлікту запропоновано обговорити за посередництва Комісії всі проблемні питання, які виникали і дійти мирової, або ж з'ясовувати відносини в судовому порядку. «Навіть у непростих випадках для нас є пріоритетом збереження журналістських прав, професійних стандартів та розвиток українських медіаринків», - підкреслив голова Нацкомісії Тарас Петрів. Але для прогресу, на його думку,  українським медіа та журналістському середовищу потрібне не декларативне, а  реальне впровадження європейських «правил гри».

 

Юрій Макаров і Сергій Гузь підтвердили те, що Тарас Петрів  мав із ними зустріч і запропонував за посередництва Нацкомісії сісти за стіл переговорів.

 

Коментуючи ТК пропозицію комісії, Юрій Макаров зазначив, що згоден на переговори,

але скептично ставиться до того, що в цьому зацікавлена друга сторона.

 

За словами Сергія Гузя, він залюбки візьме участь у переговорах за посередництва Національної комісії.

 

Нагадаємо, у квітні керівництво журналу «Український тиждень» вирішило скоротити кореспондента Сергія Гузя, який також очолює осередок Незалежної медіа-профспілки України у редакції видання. Сергій заявив, що його звільняють за профспілкову діяльність, оскільки він представляв осередок НМПУ в ході переговорів із адміністрацією про підписання колективної угоди; керівництво відкинуло це звинувачення. У травні співробітники «Українського тижня» виявили на своїх робочих комп'ютерах програму, за допомогою якої можна контролювати їхнє листування; керівництво назвало такі заяви «смішними». Парламентський комітет з питань свободи слова та інформації вирішив звернутись до Служби безпеки України з проханням перевірити факти стеження за журналістами. У свою чергу адміністрація журналу та частина колективу звернулась до перших осіб держави з проханням захистити видання від кампанії з дискредитації.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY