Мрії про першу кнопку

19 Вересня 2008
18605
19 Вересня 2008
18:27

Мрії про першу кнопку

18605
ТРК «Україна» пропонує глядачам рекордну кількість власних проектів, започатковує бонусну систему оплати праці, готується зняти суто українське новорічне шоу та запускає міжнародну версію «ТРК інтернешнл».
Мрії про першу кнопку
Телеканал «Україна» у новому сезоні стартує не лише з амбітними планами, а й із великою кількістю нових проектів власного виробництва, що, на думку керівництва, дозволить каналу перетворитися на впізнаваний бренд із чіткими глядацькими очікуваннями. До кінця 2008 року канал збирається взяти частку 6,3%, а за кілька років, за словами генерального директора Вальдемара Дзікого, «Україна» «почне мріяти про першу кнопку».
 
Власні проекти
Для реалізації високої мети на цей сезон канал перш за все вирішив залучити двох відомих шоуменів – Савіка Шустера та Андрія Данилка. Савік Шустер повинен був би підняти авторитет і показники суспільно-політичного шоу на каналі «Україна». Оцінювати успішність проекту «Шустер Live» телеканал буде через місяць. За словами програмного директора Ірини Курчакової, протягом першого тижня трансляції проекту канал навіть пішов на певні пільги – було усунено рекламні блоки перед та всередині програми: «Перший тиждень програма мала хороші результати, бо це було нове шоу, але я думаю, що треба зачекати з місяць – тоді й побачимо результати. Адже наразі глядач переключається на канал, якщо є важлива подія дня, аналіз котрої йому хочеться побачити; коли ж такої події немає, то й глядача може не бути. Утім, це питання часу і звички». Слот 19.30 Ірина Курчакова також називає вдалим для програми, оскільки шоу виходить одразу після основного випуску новин: «Таким чином ми переводимо аудиторію з новин на аналітичний проект, тому думаю, що це найбільш природне перетікання аудиторії».
 
Другим «гарантовано успішним» проектом для каналу має стати «Шоу Вєрки Сердючки», яке з 2 жовтня стартує у слоті 21.30 і виходитиме щочетверга. Вальдемар Дзікі сподівається на хороші результати шоу, однак конкретних цифр не називає: «Я хочу взагалі частку 30%. Але побачимо, що буде. Я сподіваюся на якісне шоу. Якщо наші програми будуть якісними, глядач прийде і буде 12%, 15%... Але важко сказати, якого рівня буде програма Андрія. У будь-якім разі він дуже популярний артист, і я думаю, шоу буде дуже смішне», – зазначив він у коментарях «ТК». За словами Ірини Курчакової, канал спеціально не ставив цей проект у вихідні, оскільки вважає будні не менш важливими: «Наша мета – зацікавити телеглядача, щоб у нього було бажання кожен день дивитись телеканал «Україна». Наша сітка вибудувана таким чином, що у понеділок ми показуємо найсильніший світовий фільм – "Мегахіт щопонеділка", у вівторок – найсильніший російський чи вітчизняний фільм у рубриці "Наше кіно", у середу в нас традиційно виходитиме Ліга чемпіонів та додалися ще матчі збірної України, у четвер – Шоу Вєрки Сердючки, а у п'ятницю – "Шустер Live". Таким чином, ми хочемо, щоб наш канал став обов'язковим для перегляду».
 
Також канал розпочав або розпочне незабаром виробляти кілька форматних шоу, документальні та кулінарні проекти, які виробляються і самостійно телекомпанією, і на її замовлення сторонніми продакшнами: «На 10 років молодше» (формат компанії Target Entertainment), «Гірка правда» (формат німецьких компаній Constantin Entertainment та Victoria Production, виробництво проекту здійснює Film.ua, програма стартує 19 вересня у п’ятницю о 19.30), кулінарне шоу «Ати-бати готувати» та документальний проект «Життєві сенсації».
 
Окрім цього телеканал «Україна», у найкращих традиціях «1+1» та «Інтера», зніматиме і новорічне шоу. За словами головного продюсера каналу Алли Липовецької, це буде фільм-концерт, який має стати «українським продуктом», оскільки у ньому братимуть участь лише вітчизняні зірки: «Це буде гумористичне шоу – наш погляд у майбутнє, що сталося б у тому випадку, якби заборонили популярну музику на користь класичної».
 
А от програма «10», про яку раніше заявляв канал, найближчим часом в ефірі не з’явиться: її вихід планується на другу частину сезону. «Зараз ми робимо різні пілоти, бо я хочу подивитися структуру цієї програми. За два тижні буде фінальне рішення стосовно того, хто буде ведучим», – зазначає Вальдемар Дзікі у коментарях «ТК». Раніше «Дуся» повідомляла, що ведучим проекту мав бути Вахтанг Кіпіані.
 
Таким чином, за словами генерального директора, ТРК «Україна» протягом наступних двох сезонів планує збільшити кількість власного продукту на 10% – 15%. У другій половині 2009 року канал почне нарешті знімати власний серіал. Як уже повідомляла «ТК», наразі канал займається підбиранням сценаріїв для майбутнього проекту, для чого створено власний сценарний відділ. Наступним кроком, як зазначив Вальдемар Дзікі, має стати проведення тендеру серед українських продакшнів на зйомку серіалу.
 
«Ми хочемо побачити всіх зацікавлених українських продюсерів, щоби познайомитися з їхніми ідеями стосовно виробництва. Оскільки я сам тривалий час працював продюсером, я розумію, що треба давати шанс і молодим продюсерам, які зможуть взяти участь у тендері. Зараз ми працюємо над сценарієм, плануємо закінчити його до листопада, а десь у грудні-січні почати тендер», – зазначає пан Дзікі.
 
Також ТРК «Україна», за словами пана Дзікого, розбудовує нову систему оплати праці. «Це бонусна система, де в залежності від рейтингових показників формується вартість тієї чи іншої програми. Якщо вони матимуть високі показники, додатковий бонус від кожного відсотка складає додаткові гроші», – зазначає він. «ТК» вже повідомляла, що за цією системою будуються стосунки із «Савік Шустер Студіос». Окрім Савіка Шустера за таким бонусним принципом канал працюватиме з «Шоу Вєрки Сердючки»: «Надалі за такою системою ми плануємо працювати зі всіма. Наразі ми ведемо переговори з кількома компаніями, і я думаю, за 2-3 місяці ми укладемо ще дві таких угоди», – зауважує генеральний директор каналу.
 
Сітка мовлення
На цей сезон ТРК «Україні» вдалося вдосконалити сітку мовлення. «Сітка, яку ми запустили, працюватиме у такому вигляді протягом всього сезону. Нещодавно ми здійснили кілька змін: новини з 17-ї години підняли на 16.30, дитячу програму залишили тільки у ранковому слоті, а на 15.30 поставили "Федерального суддю". Як наслідок за три дні наші результати у слоті 15.30 – 19.00 піднялися на 30%, – зазначила у коментарях «ТК» Ірина Курчакова. –Інших змін наразі не плануємо – будемо добудовувати офпрайм, а прайм-тайм залишиться без змін. Дужі важливі зміни були минулого сезону – ми переставили новини на 19.00 і поставили два жіночих серіали: перед новинами о 18.00 відкриває жіночий прайм "Рідні люди", а закриває - "Жінка без минулого", яка транслюється о 20:30». Таку схему програмний директор каналу називає класичною для будь-якого національного каналу у всіх країнах: жіночий серіал, який спирається на інші програми, відкриває прайм-тайм, потім іде основний випуск новин та інформаційно-аналітична програма, після неї – жіночий серіал, який закриває жіночий прайм-тайм, а в кінці дня відкривається чоловічий тайм о 21:30. «Нас це ідейно влаштовує», – каже вона.
 
А у вечірньому праймі неділі канал планує транслювати світові блокбастери: «У неділю слот 19.40 ми залишили для великого розважального шоу. Але щотижня ми його не виробляємо, це сезонний продукт. Тому у неділю ми плануємо, після закінчення тендеру з великими голлівудськими мейджорами, ставити найкращі фільми у недільну рубрику під робочою назвою «Хіт місяця». Як уже повідомляла «ТК», ТРК «Україна» бере участь у тендері 20th Centuries Fox. За словами пані Курчакової, на перший раунд тендеру канал зробив пропозицію спільно з «Інтером». «Залежно від результатів ми вирішимо, як формувати пропозицію на другий етап», – зауважує вона. Окрім цього, «Україна» бере участь у тендері на пакети Universal, вже укладає угоду на пакет Sony pictures (разом із «Інтером») та вже має укладену угоду (спільно з «1+1») із Walt Disney Studios. «Так що ми серйозно підготувалися до кінопоказу в цьому році, та і на три роки вперед», – переконана Ірина Курчакова.
 
Нішеві канали
Щоби залучити ширшу аудиторію, ТРК «Україна» має не менш амбітні плани і щодо розбудови нішевих каналів. Насамперед у жовтні цього року в тестовому режимі виходить ТРК «Футбол»: повноцінне мовлення футбольного каналу, за словами пана Дзікого, планується розпочати до 14 березня 2009 року. А от для ТРК «Новини» тільки у березні 2009-го розпочнеться тестовий період, а вийти у повноцінний ефір канал зможе ще за 3-4 місяці.
 
«Зараз ми чекаємо рішення Нацради з приводу Донецького регіонального каналу (ТРК “Донецьк”). Якщо регіональна концепція виявиться успішною, ми б хотіли далі будувати інші регіональні канали, навіть на заході та у Центральній Україні», – розповідає пан Дзікі.
 

Також ТРК «Україна» планує запуск міжнародної версії – «ТРК Інтернешнл». «Ці плани ми теж збираємося реалізувати наприкінці 2009-го – на початку 2010 року. А потім ми запустимо ще як мінімум чотири канали, які працюватимуть у групі», – розповідає Вальдемар Дзікі.

 

Читайте також репортаж про презентацію телеканалу від Дусі

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18605
Читайте також
11.09.2008 09:23
Олександр Дубина
, для «Детектор медіа»
32 432
Коментарі
13
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сива Кобила
5693 дн. тому
Чого ви вчіпилися в ті "гряниці"? Щастя у "гряницях" і обширах території? Запитайте про це мешканців Люксембургу (найвищий у Європі ВНП на душу населення). За цією логікою найщасливішими в світі мають бути китайці та росіяни (ті, зі "щасливої країни" СССР). Хто би так нас "розчленував", щоби забрали не тільки терикони, а й Януковича з Ахметовим (і решту їм подібним)?
5693 дн. тому
42 миллиона. В отчете по аудиту компании Gfk напысано, шо в Украине население - 42 миллиона))))) отак...
без справочек
5695 дн. тому
Если ограбить 52 миллиона хотябы на 10 долл., то получается 520 млн. С такого барыша можно и выделить на "благотворительность" что-то. А как измерить стоимость того что он украл, стоимость заводов, земли, недр, морской и прибрежной территории? Тут на неучтённые никем (не осознано ещё обществом!) триллионы счёт пойдёт.
Эксперту
5696 дн. тому
Ахметов выделил на благотворительность в 2008 году 150 млн. долларов (для справочки)
не смешите-2
5696 дн. тому
Да бросьте вы! Неужели верите что самая большая страна Европы, Украина, будет оставлена Западом в нынешних границах? Самая бардачная и разрываемая внутренними противоречиями, отказавшаяся от ядерного оружия. сократившая свою армию на порядки, доведшая индустрию до полного краха, а население до полного кретинизма... не для того всё это поощрялось и проводилось, чтобы оставить так как есть!!! Недолго ещё, вы застанете расчленение её, вот увидите! Что до Ахметова, так это просто Бандит и Вор (с большой буквы), и живёт он так и вокруг него так же живут, - пропивая то что воровством было ухвачено во время крушения социалистической страны. Пожрёте ещё, попьёте водочки... в телевидения поиграетесь ещё несколько годков, а потом будете вспоминать, выкорчёвывая рельсы на металлолом, как славно жилось на Украине, в СССР, и чем она закончилась. Ахметовы не только воры и временщики, это не гомосапиенсы даже, это маргинальные уродцы.
5696 дн. тому
Обращение к "не смешите". Не стоит ставить крест на нашей стране!!! Может еще и заживем неплохо! У ТРК объективные мысли, понимание ситуации, у них есть деньги, чтобы выйти в лидеры, если все делать грамотно, что и делается.
не смешите
5696 дн. тому
Ахметова самого сольют раньше чем он успеет "построить свой бизнес". Какой там "свой" бизнес у бандита? Убийствами и насилием присвоил себе советскую индустрию, что-то обменял на цацки, что-то пропил, что-то сгнило... неужели кто-то думает что этому урке позволят ещё с десяток лет владеть этим всем? Тусоваться в Европе и США на уровне западных миллиардеров, при том что государство, которое единственное пока юридически и поддерживает его статускво как собственника, разваливается и трещит уже не на шутку! Украина в нынешних границах исчезнет в ближайшие годы, какие уж тут "бизнесы" перво-нуворишей из Донецка?!
Мачетеро
5696 дн. тому
to Эксперт Гениально. Убытки - 17 млн. Чтоб вырваться наверх при нынешней ситуации на рынке, простых вложений (и работы в плюс) мало. полный анриэл. Ахметов нормально строит свой бизнес и гламура и дебилизма в менеджменте его канала куда меньше чем у Пинчуков (только СТБ - нормальные ребята), Плюсов (там теперь полный алес).
Эксперт
5696 дн. тому
А убытки ТРК "Украина" за прошлый год составили 17 миллионов гривен... Медиа-игрушка в руках Ахметова для промывки мозгов. Лучше бы отдавал эти деньги на благотворительность: детдома, детсадики, интернаты, бассейны, спортшколы и музшколы... А так Ахметов войдет в мировую историю, как глупый постсоветский олигарх, любимым занятием которого было to waste money.
Странник
5696 дн. тому
за 3 года Украина станет на одну срупеньку с 1+1, а за 5 лет будет бороться с Интером за первую кнопку :-) господа, Ваши ставки !
аудитор
5699 дн. тому
Чем бы Наперсточник не тешился, лишь бы Челси не покупал. Может, больше бабок останется в стране е моменту, когда грянет Великий Аудит и перекроют аэропорты
5699 дн. тому
сделали б новости в 20.30,а в 21.00 ежедневное шоу,не хватает на канале телезиркы и не надо шустера 5 дней на неделю сильно много,а вобще улыдшилиб качество сигнала!
обалдевший
5699 дн. тому
вот это, Да! такого еще не было!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду