За заявою представників компанії Кагаловського розпочате кримінальне провадження щодо подій на ТВі - Катеринчук

За заявою представників компанії Кагаловського розпочате кримінальне провадження щодо подій на ТВі - Катеринчук

23 Травня 2013
7033

За заявою представників компанії Кагаловського розпочате кримінальне провадження щодо подій на ТВі - Катеринчук

7033
За заявою представників компанії Кагаловського розпочате кримінальне провадження щодо подій на ТВі - Катеринчук
За заявою представників компанії Кагаловського розпочате кримінальне провадження щодо подій на ТВі - Катеринчук

За заявою адвоката пані Ортодоксії Нікії, директора компанії Wilcox Ventures LTD (володіла 99% ТОВ «Медіа інфо», яке є власником ТВі), українська міліція порушила кримінальне провадження. Про це  «Детектор медіа» повідомила усунений генеральний директор ТВі Наталія Катеринчук.

 

 Учора, 22 травня, бізнесмен Костянтин Кагаловський під час прес-конференції розказав про те, що його допитували в межах згаданої справи.

 

У своїй заяві до Голосіївського РУ ГУ МВС у місті Києві, представник пані Нікії наголошувала  на тому, що частка  компанії Wilcox була «незаконним способом відчужена» на користь іноземної юрособи компанії Balmore Invest Limited (бізнесмен Олександр Альтман називає себе власником цієї компанії - ТК).

 

Ортодоксія Нікія заявляє, що довіреність, згідно якої була відчужена згадана частка, є сфальсифікованою. Вона наголошує, що використання  підробленої довіреності при укладанні будь-яких договорів становить склад кримінального злочину.

 

Саме тому Ортодоксія Нікія просила правоохоронні органи розпочати досудове слідство у цій справі та притягнути Олександра Альтмана та інших винних осіб до кримінальної відповідальності, передбаченої ККУ.

 

Заява була подана 29 квітня. Також, за словами Наталії Катеринчук, Ортодоксія Нікія звернулась з заявою про шахрайство до поліції  Кіпру.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», за словами Костянтина Кагаловського, правоохоронні органи Великобританії порушили кримінальну справу через підробку документів та шахрайство  проти Олександра Альтмана, який називає себе новим власником каналу ТВі, його компанії Balmore Invest Limited та її директора Рейчел Емі Еріксон

 

 Однак Олександр Альтман стверджує, що інформація про відкриття кримінального переслідування щодо нього у Великобританії не відповідають дійсності.

 

Нагадаємо, 23 квітня було оголошено, що новим що новим інвестором ТВі став американський бізнесмен Олександр Альтман, а новим генеральним директором став Артем Шевченко, який змінив у керівництві каналу Наталію Катеринчук.

 

Одночасно Наталія Катеринчук повідомила, що інформація про зміну керівництва каналу не відповідає дійсності, а власник ТВі Костянтин Кагаловський заявив про рейдерське захоплення каналу. Вінзаперечив продаж каналу і звинуватив Олександра Альтмана в підробці довіреності його компанії.

 

Пан Альтман сказав, що збільшив частку своєї компанії Balmore Invest Limited у ТОВ «Медіа інфо» (компанія-власник ТВі) з 1% до 95% на підставі довіреності компанії Wilcox Ventures LTD (володіла 99% ТОВ «Медіа інфо»), підписаної її директором Ортодоксією Василеску (Нікією).

 

Директор компанії Wilcox Ventures LTD Ортодоксія Нікія заявила українським журналістам, що не видавала жодної довіреності Олександру Альтману на управління компанією і що єдиним власником ТВі є компанія Wilcox Ventures LTD, єдиним бенефіціаром якої є Костянтин Кагаловський.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7033
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду