Представники компанії-власника ТВі написали заяву про шахрайство і заперечили довіреність Альтмана

26 Квітня 2013
7842
26 Квітня 2013
17:24

Представники компанії-власника ТВі написали заяву про шахрайство і заперечили довіреність Альтмана

7842
Представники компанії-власника ТВі написали заяву про шахрайство і заперечили довіреність Альтмана

Директор компанії Wilcox Ventures LTD Ортодоксія Нікія заявила, що єдиним власником ТВі є компанія Wilcox Ventures LTD, єдиним бенефіціаром якої є Костянтин Кагаловський. Про це вона сказала на зустрічі з журналістами 26 квітня.

 

Вона також іще раз публічно заявила журналістам, що не видавала жодної довіреності бізнесмену Олександру Альтману на управління компанією.

 

За словами пані Нікії, вона спілкувалася з паном Альтманом лише один раз телефоном з іншої справи.

 

 

 

Пані Нікія продемонструвала журналістам свій паспорт

 

Адвокат пані Нікії Андреас Софоклес припустив, що йдеться про стару довіреність, підписану ще дівочим прізвищем пані Нікії.

 

Учора, 25 квітня, представники Wilcox Ventures LTD звернулися до української міліції та прокуратури із заявою про шахрайство, повідомив пан Софоклес. Також наступного тижня вони планують звернутися із заявами до правоохоронних органів Кіпру, США (громадянином цієї країни є Олександр Альтман) і Великобританії (зміна структури власності ТВі відбулася через британську компанію Balmore Invest Limited).

 

Зі слів пана Софоклеса, компанії Wilcox Ventures LTD уже доводилося стикатися з підробкою довіреностей, і в такій ситуації зупинити опонентів можливо за два-три дні, запевнив він.

 

«Правоохоронні органи мають робити свою справу, якщо є заява і крім того є публічна заява про злочин. Вони мають запросити пана Альтмана для представлення документів, за яким він провів ті чи інші дії. Якщо він правий, він мав би сам прийти, але він очевидно злодій, тому його мають залучити», - сказав пан Софоклес.

 

«Ми непокоїмося, щоб він (Альтман. - ТК) не продав (канал. - ТК) далі», - наголосив адвокат.

 

За його словами, зараз закон захищає від перепродажу. «Раніше, якщо частка була перепродана кілька разів, було складно повернути корпоративні права. Тепер ці дії можна зупинити і повернути права. За таких умов немає поняття добросовісного покупця. Якщо далі продавати, то той, хто купив, не може посилатися на те, що він добросовісний покупець і не має повертати майно», - додав пан Софоклес.

 

Нагадаємо, 25 квітня бізнесмен Олександр Альтман, який називає себе новим власником ТВі, сказав, що збільшив частку своєї компанії Balmore Invest Limited у ТОВ «Медіа інфо» (компанія-власник ТВі) до 95% на підставі довіреності компанії Wilcox Ventures LTD (володіла 99% ТОВ «Медіа інфо»), підписаної її директором Ортодоксією Василеску.

 

Як відомо, 23 квітня на сайті каналу ТВі з'явилося повідомлення про те, що генеральним директором призначено Артема Шевченка, а новим інвестором став американський бізнесмен українського походження Олександр Альтман. Багаторічний інвестор ТВі Костянтин Кагаловський і гендиректор Наталія Катеринчук заявили про рейдерське захоплення каналу, при цьому пан Кагаловський пообіцяв повернути собі актив.

 

«Детектор медіа»

 

Фото Сергія Щербини

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7842
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ортодоксия Никия
4017 дн. тому
ну англицким же языком в паспорте написано: Surname Nikia
ДимОК
4017 дн. тому
Украинский чэсный офшор-канал))))) Как пишут журналисты, славяне не могут между собой решить: кто из них руководитель))))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду