Альтман заявив, що він став кінцевим бенефіціаром ТВі, збільшивши свою частку з 1% до 95%

25 Квітня 2013
6341
25 Квітня 2013
15:33

Альтман заявив, що він став кінцевим бенефіціаром ТВі, збільшивши свою частку з 1% до 95%

6341
Зі слів пана Альтмана, він отримав довіреність компанії-власника ТВі і переуступив її частку своїй компанії
Альтман заявив, що він став кінцевим бенефіціаром ТВі, збільшивши свою частку з 1% до 95%

Американський бізнесмен українського походження Олександр Альтман заявив, що він є кінцевим бенефіціаром компанії Balmore Invest Limited, що володіє 95% ТОВ «Медіа інфо», яке є власником 100% ТОВ «ТРК "Телерадіосвіт"» (телеканал ТВі). Відповідну заяву він зробив на прес-конференції 25 квітня.

 

За словами пана Альтмана, він придбав частку Олега Радченка в компанії «Медіа інфо» в розмірі 1%, провів збори акціонерів і збільшив свою частку до 95%. Водночас Олег Радченко залишається директором «Медіа інфо» і, зі слів пана Альтмана, має повне право звільняти і призначати керівників ТВі.

 

Зі слів Олега Радченка, зміна інвестора відбулася минулого тижня і попередній інвестор (Костянтин Кагаловський) був повністю в курсі справ і дав на це вказівку. Власне, перед цим відбулося збільшення частки ТОВ «Медіа інфо» в статутному капіталі ТОВ «ТРК "Телерадіосвіт"» до 100%.

 

Пан Альтман уточнив, що збільшував свою частку на підставі довіреності компанії Wilcox Ventures LTD (володіла 99% ТОВ «Медіа інфо», а нині володіє 5%), підписаної її директором Ортодоксією Василеску. Довіреність він, з його слів, отримав кур'єрською поштою, вона прийшла від керівної компанії.

 

На уточнююче запитання журналістів, чи на зборах було прийнято рішення про збільшення статутного капіталу чи про переуступку частки Wilcox Ventures LTD у розмірі 94% на користь Balmore Invest Limited, пан Альтман уточнив, що це була переуступка частки.

 

«Транзакція була здійснена не прямою угодою купівлі», - уточнив пан Альтман. За його словами, між ним і Костянтином Кагаловським були певні фінансові зобов'язання, і йому було запропоновано стати інвестором каналу.

 

«Я є кінцевим бенефіціаром компанії Balmore Invest Limited. Чому я про це не сказав одразу? Тому що компанія побудована через траст. Крім того, я є американським громадянином і маю свої міркування. Але обстановка напружилася і я вирішив розкрити карти», - пояснив пан Альтман, чому раніше на зустрічі з колективом ТВі він називав себе інвестором, але не власником ТВі. Він також уточнив, що в Balmore Invest Limited немає інших компаній-засновників.

 

Зі слів пана Альтмана, він давно знає Костянтина Кагаловського, мав і досі має з ними спільні бізнеси, здебільшого пов'язані з енергетикою. «Я не до кінця впевнений, що він є законним бенефіціаром (ТВі. - ТК). Великий пакет було отримано ним незаконним шляхом. Є постанова нью-йоркського суду, за яким він повинен виплатити штрафні санкції», - зазначив пан Альтман.

 

Олександр Альтман запевняє, що не дії ні в чиїх інтересах, а лише у своїх власних. Він також відповів, що не знайомий із Сергієм Курченком і Сергієм Арбузовим (за даними деяких джерел, вони можуть стати кінцевими власниками ТВі).

 

Нагадаємо, за даними журналіста-розслідувальника і громадського активіста Дмитра Гнапа, директором і власником 100% акцій Balmore Invest Limited є громадянка Нової Зеландії Рейчел Емі Еріксон (Rachel Emy Erickson), пов'язана родинними зв'язками з новозеландським громадянином Яном Тейлором (Ian Тaylor). «Цього персонажа знає багато журналістів-розслідувачів. Кілька років тому він створив величне кубло з офшорних компаній в Новій Зеландії для міжнародного відмивання коштів», - вказує журналіст. Дмитро Гнап упевнений, що послугами «пральної машини» Яна Тейлора користувалися й українські високопосадовці.

 

Як відомо, 23 квітня на сайті каналу ТВі з'явилося повідомлення про те, що генеральним директором призначено Артема Шевченка, а новим інвестором став американський бізнесмен українського походження Олександр Альтман. Багаторічний інвестор ТВі Костянтин Кагаловський і гендиректор Наталія Катеринчук заявили про рейдерське захоплення каналу, при цьому пан Кагаловський пообіцяв протягом доби повернути собі актив.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6341
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду